Skandal

Med 5 cm stora bokstäver blåser Aftonbladet på med ”Skandal” på framsidan. Har Statsminister Reinfeldt åkt fast för skattefiffel? Har Lars Ohly visat sig vara CIA-spion? Har Försvarsminister Tolgfors tagit emot mutor från Saab? Har Volvos VD stuckit med pengarna? Nä, en del röstande som ville ringa och rösta på Scotts i Dansbandskampen påstår sig inte ha kommit fram på telefonen!!!

Skånetrafiken (länstrafikbolaget i Skåne) har publicerat siffrorna från den årliga resanderäkningen på tågen. För andra året i rad ligger den högsta ökningen på Skånebanan (Helsingborg – Åstorp – Hässleholm – Kristianstad). Sedan förra året har resandet ökat med 12%. Totalt har tågresandet i Skåne ökat med 9%. Den station som har högsta ökningen är Tyringe (som ligger utefter Skånebanan) som ökat med nästan 27%. Åstorp har en ökning på nästan 14%. En vanlig vardag var det 1179 resande på stationen. Tittar man på ett lite längre tidsperspektiv så från 2005 till 2008 är Åstorp (efter Tyringe) den station i Skåne som ökat mest. Åstorp ligger nu på 20:e plats i storlek av de cirka 60 stationerna i Skåne på listan. 2005 låg vi på 33:e plats. Det hela tiden ökade resandet är skälet till att den borgerliga fempartikoalitionen för andra året i rad vid årsskiftet höjer biljettpriserna rejält. Bra pinkat Miljöpartiet! Ni är ett i sanningen äkta borgerligt parti villiga till kompromisser för att få sitta med vid maktens grytor.

Vi väntar bara på de ytterligare förbättringar som är utlovade när det gäller kommunikationerna i Åstorp. Dels handlar det om öppnandet av Söderåsbanan mellan Åstorp – Malmö. En förbindelse som varit utlovad i många år och som även är beslutad. Men det dröjer. Dels är det väl kopplat till Hallandsåstunnelns färdigställande. Det handlar också om infrastrukturpengar som Banverket saknar för den sista anpassningen av banan. Och sedan handlar det nog också om att man helt enkelt saknar tågsätt. En annan utlovat förbättring är att förbindelserna Helsingborg – Åstorp på Skånebanan ska förlängas till Klippan med en ny station i Kvidinge. Ta nu tummarna ur och satsa! En gång i min barndom fanns det i Åstorps kommun 5 järnvägsstationer / hållplatser. Kvidinge, Kärreberga, Åstorp, Nyvång och Ormastorp. Kanske kan det i varje fall bli två igen, Åstorp och Kvidinge inom kort.

Det är NU när ekonomin har tvärbromsat som man verkligen ska göra infrastruktursatsningar för att få fart på ekonomin igen. Till och med Barack Obama verkar ha insett det och tydligen utlovat en rejäl amerikansk satsning på investeringar i infrastruktur. Men i Sverige håller Anders Borg i pengarna och Mauderaten är fullt upptagen med att fylla på vatten i badtunnan.

Det har tydligen hållits en världsmästartitelmatch i tungviktsboxning. Om detta refereras det av någon underlig anledning i sportdelen av tidningen. En 46-årig föredetting (Evander Holyfield) behövde pengar för att betala sina skulder så han fick ett antal miljoner för att ställa upp i ringen under 12 ronder mot en annan boxare (Nikolaj Valujev) vars största merit verkar vara att han är så lång och tung att motståndarna inte når upp för ett knock-out slag. Naturligtvis blev matchen av referaten att döma en pinsam historia. Om nu inte alla boxningsmatcher egentligen är en pinsam historia. Nu fick Dunderklumpen behålla sin titel. Han är en av minst tre världsmästare i tungvikt. Nu handlade det om WBA. Tydligen är Wladimir Klitjko mästare hos IBF, WBO och IBO medan hans brorsa Vitalij är mästare hos WBC. Sedan finns det väl några titlar till… Hela cirkusen är en parodi på sport. Förutom det faktum att det inte kan vara sport om målet är att slå motståndaren medvetslös!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s