Bilindustri på dekis

Från en döende bilindustri kommer många rapporter från olika håll i världen. I Ryssland har det på många håll varit våldsamma kravaller sedan den ryska regeringen kraftigt höjt importtullarna på utländska bilar för att skydda den inhemska bilindustrin. Den amerikanska bilindustrin har fått ofantliga belopp i statsstöd. Kanske räddar det GM och Chrysler fram till nyår, sedan är det risk för bankrutt ändå. Det berättas att Honda ska lägga ner sin satsning på F1-cirkusen (en kommersiell cirkus som är i ordentlig knipa rent allmänt också). Både Suzuki och Subaru lägger ner sina satsning på rally. Och Volvo lägger ner sin satsning med 100-tals miljoner på segling… Nä, det sista var inte sant. Volvo ska fortsätta kasta miljonerna i sjön.

Har ni förresten sett reklamen för Listerin? Vem f-n vågar stoppa något i munnen som tydligen exploderar som en mindre atombomb inne i käften? Den metoden för tandrengöring verkar direkt livsfarlig.

Skohjälten Muntadar al-Zaidis hjältestatus bara fortsätter att växa. Jag hörde att på nyheterna att fabriken som tillverkar den aktuella skomodellen har fått nyanställa 100 personer för att kunna möta den kraftiga efterfrågan. Känner du själv för att kasta skor på George W. Bush kan ett besök här rekommenderas. När jag skriver detta har drygt 48 miljoner skor redan kastats.

Från Rosengård rapporteras att det under helgen lugnat ner sig ordentligt. Detta sedan hundratals föräldrar gett sig ut i stadsdelen under natten och vandrat runt. Härligt med föräldrar som tar ett ansvar.

I vår ständigt pågående serie om att det finns tillräckligt med resurser på vår jord, men fördelningen är usel tänkte jag ta ett exempel från nära håll. Jag ser av SCB:s rapportering att 1% av Sveriges befolkning äger 32% av alla tillgångar. De 10% rikaste äger 71% av tillgångarna. Så visst är det skönt att Högeralliansen avskaffat förmögenhetsskatten, förändrat fastighetsbeskattningen så att de med lyxvillor är de stora vinnarna, betalt av de med små äldre hus på landet. Och sänkt skatterna i övrigt mest för de som redan har det på det torra.

Och i morgon går Silvia Sommerlath / Bernadotte i pension. Damen fyller 65 i morgon. Jag hoppas du inte läser detta Silvia, för jag kan avslöja vad Tjabo har köpt i födelsedagspresent till dig. En två veckors hälsoresa till Brasilien, med massage, gyttjebad, lerinpackningar och 2 (två) varv skruvade i nacken för att på nytt släta ut rynkorna i fejset. Men kära drottning, jag har ett råd. Skruva inte fler varv, det är inte vackert när mungiporna går ända upp till öronen.

I dag vänder det förresten! Ja, inte den svenska ekonomin alltså, men ljuset. Nu börjar det bli ljusare igen. Det får vi väl säga vara dagens goda nyhet. Lägg till det att eder skribent nu har semester och ska inte jobba förrän nästa år.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s