Sven Tycker om Julen

God Jul alla där ute i världen

Den STORA dagen är här, Julafton. Affärsmännen har under en tid haft sin högtid, och nu är det vår tur. Alla omsorgsfullt inslagna paket ska snabbt rivas upp. En del strålar av lycka, andra ser lite besvikna ut men försöker upprätthålla skenet. Hur som helst hoppas jag att ni alla får en riktigt härlig julhelg – och att tomten kommer. Och att ingen får för mycket av det goda i sig så att ni i morgon ångrar det hela. God Jul på er Alla.

Påven har upptäckt ett större hot mot mänsklighetens framtid och överlevnad än miljön och den globala uppvärmningen. I sitt traditionella jultal varnade stofilen mänskligheten för hotet från homosexualiteten! Visst är det skönt när inflytelserika människor har alla skruvar och muttrar på rätt plats. För visst vore det ett stort problem för mänsklighetens framtid om vi alla blev homosexuella. Allra helst om vi samtidigt blev trogna vår partner. För ännu värre än homosexualitet är otrohet.

För övrigt ser jag i bladet är det är ett litet antal svenskar som inte är glada i julhelgen. Skatteverket har i dagarna skickat ut kravbrev till 14 svenskar och krävt dessa på nästan 20 miljoner kronor. Ytterligare en 20-30 svenska sitter och är oroliga medan Skatteverket utreder deras ekonomiska förehavanden. Bakgrunden är den anställde på en bank i Liechtenstein som blev putt på sin arbetsgivare, så han tog helt sonika ut uppgifter om ett tusental bankkunder och sålde dessa till den tyska underrättelsetjänsten. Så nu utreder skattemyndigheter i hela Europa en del lite mer förmögnas ekonomiska mellanhavanden. Tydligen är standardsvaret från de flesta av de svenskar som visat sig ha hemliga bankkonto i den aktuella banken att helt enkelt förneka att det är deras pengar. Men då finns det en enkel lösning på det problemet. Pengarna tillfaller Allmänna Arvsfonden eftersom det inte går att spåra ägaren! Det är uppenbart att det krävs en moralisk uppryckning i landet. Sätt åt fuskarna!

Men som sagt, resten önskar jag en RIKTIGT GOD JUL!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s