En "vit" jul

Vitt på Söderåsen

Annandagen har firats med en skogspromenad. Och visst var det vitt, men inte på det sätt man förväntar sig när det är julhelg. Det var vitt i luften av dimma! Det har varit ordentligt dimmigt hela dagen. Och eftersom det samtidigt är ett antal minusgrader har det varit ordentligt med rimfrost på i stort sett allting. Så här vitt såg det ut i ravinen upp till Kalvahagen när vi gick upp för att gå Friluftsfrämjandets speciella Jullunk (och gott med varm glögg halvvägs). Trots kylan var det riktigt skönt med en skogspromenad (och varm glögg…). Så många rätt på tipspromenaden fick vi kanske inte ihop (7 av 10), men det är ju inte det som är det viktigaste.

Israel förbereder tydligen en massiv attack på Gaza. Den israeliska regeringen har uppmanat befolkningen i Gaza att störta Hamas. En mycket intressant uppmaning. En demokratisk stat uppmanar helt enkelt folket i ett grannland att störta den demokratiskt valda regeringen i detta landet! Vi kan tycka vad vi vill om Hamas, men vi kommer inte ifrån att Hamas vann valet i Gaza. I ett demokratiskt val. Det är ungefär som om den svenska regeringen skulle uppmana folket i USA att störta George Bush eftersom vi inte tycker om honom. Det är dags för världen att på allvar uppmana Israel att acceptera internationell spelregler.

I Stockholm öppnades nyligen det första helt privata barnsjukhuset i Konungariket. Tecknar man en försäkring lockas man med korta köer, snabb behandling av specialister och en trevlig hemlik miljö. Smart affärsidé, allra helst som endast friska barn kan försäkras. Har barnen någon sjukdom kan man inte teckna någon försäkring och får alltså ”nöja sig” med den offentliga sjukvården. Som sagt, smart affärsidé! Vi tar hand om de lönsamma, ni får de olönsamma. Det är ungefär som större delen av de privata friskolorna. Vi tar hand om de duktiga och friska eleverna, resten kan den offentliga skolan ta hand om. Som sagt, smart affärsidé!

För övrigt önskar jag er alla ett trevligt avslut på julhelgen. Det är ganska skönt att det närmar sig slutet.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s