Den israeliska mördarmaskinen

Massiva israeliska flygattacker mot Gaza under dagen har dödat närmare 200 palestinier. I går öppnade Israel gränsen för att släppa in livsmedel. Men, uppges det från IUsrael i dag., detta var inte ett tecken på humanitära insatser, det var endast som en del av planeringen för bombattackerna. Ytterligare ett talande bevis för den israeliska ”übermenschpolitiken”! gentemot det palestinska folket. Fler attacker (inklusive markoffensiv) är att vänta med fler döda inom de närmaste dagarna. Dagen kommer i historieböckerna att noteras som en av de blodigaste i Gaza under hela Mellanösternkonflikten. På en dag har fler palestinier mördats som hämnd för att lika många sårats och dödats av palestinska grupper under kanske 10 år. Men internationellt kan vi inte vänta någon aktiv insats för att få stopp på mördandet. Det land som hade kunnat få ett stopp de aktionerna, USA, vädjar om att man ska skona civila så mycket som möjligt!!! Och denna aggresiva part i konflikten är EU på väg att bygga upp ett försvars- och säkerhetspolitiskt samarbete med. Och allt för att Israel (och större delen av världen) inte accepterat en demokratiskt val i Gaza. Fel parti vann och det lilla området har varit utsatt för en nästan total blockad sedan valet. Israel har stoppat införseln av medicin, bränsle och livsmedel.

Så har då ännu en opinionsundersökning av partisympatierna publicerats (Novus Opinion för TV4). En undersökning som ytterligare stärker vad jag sagt flera gånger tidigare. Moderaterna håller på att äta upp sina stödpartier! Enligt den nu gjorda undersökningen är Miljöpartiet med 7,3% och Vänsterpartiet med 7,2% Sveriges tredje och fjärde största parti. Båda partierna är alltså i dag större än Högeralliansens småpartier, Centerpartiet 6,2%, Folkpartiet 5,8% och Kristdemokraterna 4,2%. Skillnaden mellan Socialdemokraterna 37,8% och Moderaterna 27,9% ligger som vanligt på ungefär 10%. Och Sverigedemokraterna fortsätter att åka jojo på siffror kring 4% eller långt därunder. Enligt denna undersökning har man tappat 1,8% till 2,3% vilket gör partiet till undersökningens stora förlorare tillsammans med Folkpartiet med -1,5%. Jag börjar bli allt mer övertygad om att det som kommer att avgöra valet om några år är att Moderaterna i så stor utsträckning äter upp sina kollegor att ett av partierna troligtvis åker ur riksdagen och de båda andra blir förvandlade till obetydliga småpartier. Jag tror att Miljöpartiet och Vänsterpartiet på den andra planhalvan klarar sig mycket bättre. Den högra planhalvan har helt enkelt kommit längre på utvecklingen mot ett tvåpartisystem. Varför rösta på små obetydliga partier som C, Fp eller Kd när det finns ett större starkare parti som har exakt samma program? På den vänstra planhalvan kommer man inte att vara lika samspelta, det kommer alltså att innebär att en röst på Mp eller V blir ett sätt att försöka styra Den Rödgröna koalitionen i en viss riktning. Jag tror inte på en utveckling där något av de små partierna på högerkanten inser att man håller på att avveckla sig själva och därför börjar föra en självständig politik. Det parti som ligger närmast att göra detta är Kd, men för dom är det nog för sent.

5 kommentarer

Under Okategoriserade

5 svar till “Den israeliska mördarmaskinen

 1. Hela situationen i Israel är absurd. Och i grund och botten är det FNs fel.Man kan helt enkelt inte bara ta ett land och ge bort det till någon. Jag skulle också bli ganska förbannad om någon delade ut mitt hem till någon annan utan att fråga mig först.Vad gäller vem som är mest ”mördarmaskin” spelar det ganska liten roll. Bägge sidor i konflikten gör sitt bästa på att ha ihjäl den andre.Och Israel har väl inte den lättaste situationen att leva med. Att vara omringad av 16 stater av vilka man officiellt ligger i krig med 15 är en ganska pissig situation.4 millioner israeler mot 400 miljoner som vill kasta ut dem i havet är inga höjdarodds direkt….men som man bäddar får man ligga./Fredrik

 2. Fredrik skulle du säga detsamma när man ”tog” kosovo ifrån Serbien och gav det till Albanerna? Naturligtvis inte då kosovoalbanderna är muslimer.

 3. Erik Eriksson

  I över 3 månader har mer en 80 stycken sjakustskaraketer skjutits in i Israel trots att det råder vapenvila. Israel har bönat och bett Hamas att få stopp på det. Men inget händer….Egypten berkar vara helt passivt och var kommer pengarna från när varje raket kostar minst 20000 kr medan vanligt folk svälter.Israel har inget val en att slå tillbaks vilket alla länder skulle ha gjort något annat hade varit politiskt självmord för den politiska ledningen.

  • Sven

   1/. Kanske är det så att ”reprisalier/hämnd/straff ska stå i rimlig proportion till det brott som ska bestraffas. Det har nu på några dagar dött fler oskyldiga civila palestinier i Gaza än vad det dött oskyldiga civila israeler under de senaste 10 åren.2/ Kanske ska man också ha viss förståelse (mycket liten i och för sig) för att folket i Gaza känner en frustration och uppgivenhet eftersom det demokratiska val som hölls resulterade i en mer eller mindre total blockad av området. Vapenvilan som höll ganska länge resulterade inte i någon som helst form av uppmjukning av denna blockad.Den militärt överlägset starkaste parten har också det största ansvaret för att hålla våldet nere, inte att bruka övervåld.Israel måste inse att dom kan inte få fred med militära medel, bara genom samtal och kompromisser (och lämna ALLA ockuperade områden). Palestinierna kan inte heller få fred om dom inte accepterar faktum, Israel finns, och våld löser inte det problemet.

 4. Det är precis det jag menar. Palestinierna blev bestulna på sitt land, sina försörjningsmedel och sin frihet. Allt sponsrat av ett FN beslut.Jag förstår deras känslor och skulle med största sannolikhet möta israelerna med våld om jag bodde i Gaza.Samtidigt säger jag att Israelerna inte sitter i världens lättaste situation heller. De har en enorm press mot sig och gör vad de kan för att säkra sin egen vardag.Och även om hela situationen är absurd så är det precis som Sven säger. Nu lever både palestinier och israeler där och det är inget man kan önska bort.Bägge parter måste förr eller senare tvingas innse att det är så och kommer förbli så och anpassa sina liv efter det faktumet. Det finns inget ”rätt” eller ”fel” när ens liv står på spel.————–Jorma.Varför skulle jag tycka annorlunda om/när det handlar om muslimer?En människa är en människa oavsett religion eller etnicitet.Jag ogillar inga grupper men jag ogillar vissa individers handlingar oavsett i vems namn de verkar. Om de sedan tittulerar sig som muslimer, kristna, judar, hinduer, buddister eller vad fan som helst spelar mindre roll.Vi kommer alla till världen på samma sätt.Hur vi blir bemötta bör vara ett svar på våra handlingar. Inte på vår tro eller härkomst./Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s