Fortsatt mördande

Den israeliska mördarmaskinen fortsätter sin slakt av palestinierna i instängda Gaza samtidigt som en uppladdning pågår för en markinvasion. För att hämnas att några israeler skadats av primitiva palestinska raketer har nu mer än 300 palestinier dödats och flera tusen skadats. Att inte någon av parterna inser att det inte kan bli någon varaktig lösning på konflikten på detta sätt är ofattbart. Israel kan inte genom att mörda palestinier åstadkomma fred med sin granne. Det kan bara uppnås genom att samtala med grannens valda företrädare. OCH genom att återlämna all ockuperad mark. Palestinierna kan inte heller uppnå fred från Israel förrän man accepterar faktum att staten Israel finns – och kommer att finnas. Och att enda sättet att uppnå fred med sin granne är att sluta med meningslöst våld mot civila israeler. Jag har förståelse för den frustration som finns bland många palestinier instängda i ett enormt koncentrationsläger. Dom höll demokratiska val enligt den överenskommelse som fanns. Vinnaren av valet blev Hamas i Gaza. Och trots demokratiska val, trots en vapenvila utsattes området för en blockad styrd från Israel. Man fick inte importera livsmedel, man fick inte importera mediciner, man fick inte importera bränsle som man behövde, man fick inte resa ut eller in som man ville, man fick inte ta emot utländska besök, man fick inte exportera varor osv. Hur Israel kunde tro att den reaktionen på det palestinska valet skulle ge fred med det palestinska folket är ofattbart. Och detta medans resten av världen sitter bredvid och mumlar i skägget. GÖR NÅGOT -NU!

Jag har tidigare haft mina funderingar på om det kan vara så att det bland Migrationsverkets anställningskrav finns att man ska ha en lämplig bakgrund inom extremhögern. Min övertygelse om detta har ökat allt eftersom allt underligare utvisningsbeslut kommer fram. Ett av de mest underliga på senare tid är beslutet i Migrationsdomstolen att utvisa den 16-åriga romska flickan Lollo. Hon ska nu utvisas till Kroatien trots att hon är född i Sverige och inte talar kroatiska. 2007 dömdes hennes pappa till fängelse efter att ha misshandlat Lollo. Och hon har sedan dess bott i skyddat boende. När nu pappan ska utvisas beslutar Migrationsdomstolen att även Lollo ska utvisas tillsammans med pappan! En pappa som alltså dömts för misshandel av henne och som hon bor skyddad från. Det har nu visat sig att beslutet i Migrationsdomstolen inte är ett beslut av någon domstol. De är ett beslut av en ensam domare anställd av domstolen. Av en man som tidigare varit aktiv i i 30-novemberföreningen, en extremnationalistisk grupp som bland annat brukar demonstrera i Lund den 30 november för att hylla Kalle Dussin. Är det någon som blir förvånad över vad som händer inom Migrationsverkets väggar?

Jag hörde på nyheterna att LO:s Wanja Lundby-Wedin och TCO:s Sture Nordh ända sedan valet försökt få till stånd ett möte med Statsminister Fredrik Reinfeldt. Men vår ledande politiker vägrar träffa de båda största organisationerna i landet. Både LO och TCO har skriftligt vid flera tillfällen försökt att få till stånd ett sådant möte, men breven besvaras antingen inte alls, eller besvaras utan att ens besvara frågan. Jag hörde TCO:s Sture Nordh konstatera att det var mer än 50 år sedan något sådant hade skett. Kan ni tänka er reaktionen från Onkel Fredrik, Mauderaten eller någon annan av pamparna på Högerflanken om en socialdemokratisk statsminister vägrat att träffa företrädare för Näringslivet?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s