Sagan om utrikesministern som tystnade

I samband med konflikten mellan Ryssland och Georgien var Calle Str.. f’låt Bildt mycket snabbt ute och fördömde i mycket hårda ord den ryska insatsen. Detta trots att det ju var Georgien som inledde konflikten genom att invadera utbrytarrepubliken Sydossetien, så var det alltså Ryssland som fick den mycket våldsamma kritiken för att ha använt mycket mer våld än vad som var acceptabelt. När Israel nu inlett massmord på palestinier i Gaza (under förevändning att man måste försvara sig mot primitiva palestinska raketer) är Calle Stropp tyst som en mussla i sin kritik! Nu väljer jag att se det positivt, att han ångrar sina tidigare våldsamma utfall mot Ryssland och nu försöker reparera skadan genom att inte göra om samma misstag.

För några dagar sedan genomförde Miljöpartiets Grön Ungdom en protestaktion i Helsingborg mot alla bilar i centrala sta’n. Man ställde cyklar på en del parkeringsplatser (efter att betalt parkeringsavgift och satt upp kvittot på cyklarna). Helsingborg är en av de städer i landet som har sämst luft i centrum. Delvis pga den ”trefiliga motorväg” som går rakt genom sta’n (Järnvägsgatan osv) men också pga utsläpp från sjöfarten (läs färjorna). Detta tyckte bilkramarna i MUF var en helt felaktig syn på saker och ting. I går ställde sig därför MUF i centrala Helsingborg och delade ut godis till alla bilister som trodde dom var intelligenta och tog ner bilen i centrum istället för att gå, cykla eller åka kollektivt. Enligt MUF:s sett att se på saken har vi för lite bilar i centrala Helsingborg. Kan man få hjärnskador av utsläpp?

Dags för ännu en av tillvarons mysterier som jag vill ha hjälp med att lösa. Jag tog under förmiddagen en lång promenad med Kimmy i kylan. Och på hemvägen tittade jag in och köpte ett Aftonbladet. Och i sedvanlig ordning föll eder gottegris till skribent i den utlagda fällan. Tre stycksaker från Cloetta för bara 20 spänn! Och det är nu som den sedvanliga frågan kommer upp; Vad är det för skillnad på Center och Plopp? Center beskrevs som ”Mjölkchoklad med mjuk toffeefyllning” medan Plopp beskrivs som ”Toffeefylld mjölkchoklad”. Det är möjligt att mitt smaksinne inte skulle passa som vinprovare eller liknande. Men va’ f-n e’ de’ för skillnad på Center och Plopp?

Alla reklamblad från de pengakåta affärsmän som tänkt göra en hacka på att sälja oväsen och terror har nu trillat ner i brevlådan. Smällarskiten ska bland annat säljas av Bauhaus, Rusta och Cykelhandlaren i Billesholm. Det är bra att dom delar ut reklamen till alla så att man kan memorera vilka som ska sälja skiten. Så vet man vilka affärer man INTE ska utnyttja under kommande år. Bojkotta smällarkrämarna!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s