Vem bestämmer?

I Israel uppges att Israels premiärminister Ehud Olmert gav George W Bush i order att USA inte fick rösta för FN:s resolution som krävde vapenvila. George W Bush gav sedan Condolezza Rice order att inte rösta för resolutionen vilket hon hade tänkt göra. Hon hade ju deltagit i utformningen av texten och godkänt denna. Men fick sedan stå med skammen att inte rösta för vad hon själv utformat. Fast i USA förnekar man naturligtvis att man går i Israels ledband. Jag tror nog vad jag vill i den frågan.

Och från flera håll runt om i världen (även i Sverige) rapporteras om attentat mot judiska byggnader och institutioner. Att dom inte skäms! Det finns alla anledningar att kritisera Israel. Men då handlar det om att kritisera det officiella Israel. De judar som utsätts för attentat kanske till och med själva är kritiska mot staten Israels handlande! Jag skäms!

För övrigt såg jag någon som undrade varför inte USA bombar Israel för att få stopp på dess aggression i Gaza? Man bombade Serbien för att få stopp på deras aktioner i Kosovo. En fullt berättigad fråga.

Naturgaskonflikten mellan Ryssland, Ukraina och Europa blir allt mer löjlig. Efter många om och men skruvade Ryssland i morse på kranarna. Men sedan ingen gas kommit ut i andra änden i Europa eftersom Ukraina behöll den gas som kom stängde ryssarna av leveranserna igen. För någon dag sedan var det också klart att gasen skulle skruvas på, det fanns ett avtal. Men när Ryssland begärde en kopia av avtalet sedan Ukraina också skrivit på visade det sig att Ukraina skrivit till med handskrift ett antal förbehåll som ryssarna inte godkände. Innan leveranserna stängdes helt levererade Ryssland gas till Europa men inte Ukraina. Men då behöll Ukraina en del av gasen för egen hand. Man skyllde på att den behövdes för att driva gasledningarna, och det skulle Ryssland står för kostnaden för. Det kan då påpekas att en av konflikterna gäller vem som egentligen äger ledningarna. Ryssland anser att dom äger ledningarna, men tycker tydligen att Ukraina ska stå för driften. Ukraina anser att dom äger ledningarna, men att tydligen Ryssland ska stå för driften. Och medan barnungarna bråkar i sandlådan fryser europeerna! Grundkonflikten handlar om att Ukraina anser att dom ska få behålla det vänskapspris på gasen som Ryssland gett som muta för att dom skulle stanna kvar inom Rysslands maktsfär. Medan Ryssland anser att det finns ingen anledning att muta Ukraina med vänskapspris om dom inte vill vara vänner. Då får dom vara så vänliga och betala marknadspris. Och som sagt, medan Ryssland och Ukraina kastar lera på varandra i sandlådan fryser Europa!

Forskare i Australien har kommit fram till att stora kontorslandskap är negativt för effektiviteten. Moderna kontor med öppna planlösningar gav i studierna i 90% av fallen ogynnsamma effekter på personalens hälsa och effektivitet. Personalen förlorade privatliv, nivån av stress och konflikter ökade. Personalen drabbades av högt blodtryck. Personalomsättningen ökade. Det visade sig att arbetsmotivationen försämrades. Personalen tappade sin identitet och jobbade sämre. Den högre ljudnivån gav försämrad koncentration och lägre produktivitet. De besparingar i lokaler och utvecklingskostnader som fanns med de öppna lösningarna försvann i förluster på andra håll.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s