Nya israeliska fullträffar

Bland de senaste israeliska fullträffarna i Gaza är FN:s högkvarter för hjälpsändningar som under förmiddagen stacks i brand med hjälp av flera fosforbomber. I stort sett hela FN:s livsmedels- och läkemedelslager har brunnit upp. Även den byggnad som blivit högkvarter för de få utländska journalister som finns i Gaza har träffats av israelisk beskjutning. Antalet döda palestinier har nu med råge passerat 1000. Antalet döda helt oskyldiga civila palestinier är efter tre veckors terrorbombningar högre än antalet civila israeler som palestinsk terror dödat sedan staten Israel skapades. Men i den svenska riksdagen står företrädare för den svenska Högerregimen och försvarar Israels rätt till självförsvar och lägger den stora kritiken på de inspärrade palestinier som utnyttjar sin rätt enligt internationella lagar att göra väpnat motstånd mot en ockupationsmakt. Tyvärr användande metoder som förtjänar all kritik!

En annan grupp som har mitt förakt är de hjärndöda individer som låter kritiken av statens Israels handlande resultera i antisemitism. Genom att attackera synagogor, judiska institutioner osv visar man att man inte har fattat ett dugg. Man är exakt lika korkade som de som låter kritik av palestinska grupper eller islamska grupper på andra håll i världen förvandlas till någon form av islamofobi. Ett folk, en grupp, en religion osv är inte kollektivt skyldiga till vad någon inom gruppen gör. Judar över hela världen är inte kollektivt skyldiga till vad staten Israel gör. Palestinier i Gaza är inte kollektivt skyldiga till vad Hamas gör. Den, eller de, som inte förstår så självklara förhållanden förtjänar allt förakt.

Jag är en stark kritiker till när religionerna lägger sig i förhållanden utanför den egna kyrkan, den egna moskén, den egna synagogan, det egna templet osv. Sedan kvittar det om det handlar om ortodoxa extrema judar som tror att Israel har rätt att slänga ut alla andra från deras ”Palestina”. Det handlar om extrema islamska grupper som vill slänga ut judarna från staten Israel. Det kan påpekas att en mycket stor grupp palestinier är kristna. Det går alltså inte att sätta ett likhetstecken mellan palestinier och islamism. Hade denna konflikten ”bara” handlat om judar och palestinier utan inblandning av religioner hade konflikten varit löst för länge sedan.

Uppsägningshysterin börjar nu nå vår gemensamma sektor. Hälften av de svenska landstingen planerar uppsägningar i år. I går varslade Karolinska sjukhuset 900 personer, och det är bara början.

Er favoritbloggare (det är alltså jag – om ni inte har insett detta) var i tidningen i går. Jag glömde att berätta det i går! Kolumnisten Bosse Nilsson berättade om mig i sin kolumn i Helsingborgs Dagblad. Mitt förnamn nämndes (tillsammans med sex andra) för att vi berättat för Bosse om var Nöttaskogen låg. På Julafton berättade Bosse Nilsson i sin kolumn att jultomten bodde i Nöttaskogen, men han visste inte var den låg. Nu är det så att Nöttaskogen låg/ligger till höger direkt efter att man passerat Tingvalla vid utfarten från Åstorp och på väg mot Vrams Gunnarstorp.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Nya israeliska fullträffar

  1. DEt finns inte längre något försvar för Israels förehavanden.Vad hjälper det att be om ursäkt. Israel visste mer än väl vad de gjorde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s