Med ett påklistrat leende

Till min stora glädje ser jag att Hamas tog chansen. Tydligen har det från Hamas deklarerats att dom också proklamerat eld upphör en vecka, för att ge Israel en chans att dra sig ur Gaza och öppna gränserna. Sedan är vi tillbaka på ruta ett igen. Kanske med den förhoppningen att världen nu insett att en förutsättning för en positiv utveckling är att ge Gaza en chans till import av livsmedel, läkemedel och bränsle. Att ge Gazabor rätt att resa in och ut, och att fritt ta emot besök. Kanske kan man till och med få lov att öppna den flygplats som en gång i tiden bygges i Gaza (bland annat finansierad av Sverige). För ett antal år sedan sprängde Israel flygledartorn, vänthallar osv och rev upp landningsbanan med bulldozers. Blockaden måste alltså avbrytas.

Det kan tilläggas att både Hamas och Israel utropar sig till segrare. Jag för min del hävdar att det bara finns förlorare. Jag såg på TV en representant för Israel som med ett stort leende på läpparna berättade om alla lastbilar med mat och läkemedel som nu släppts in över gränsen. Vad är det att skryta över? Det är väl helt naturligt att mat och mediciner får passera över gränser. Du borde istället skämmas för att mat och mediciner normalt INTE får passera gränsen.

Journalisten Eva Franchell avslöjar i en bok vilka våldsamma påtryckningar och hot från USA som låg bakom utvisningen av Ahmed Agiza och Mohammed Al-Zery år 2001 till Egypten. Skandalen när Sverige lät de båda misstänkta terroristerna utvisas från Sverige till tortyr i Egypten, och detta transporterade av maskerade amerikanska agenter betecknas av många som en av de värsta politiska skandalerna i Sverige. Den visar också vilka översittarmetoder som USA använder mot andra. Och den visar hur svenska politiker snällt lyder Vita Huset och Pentagon som en knähund.

Från USA rapporteras att årets två första banker har fått slå igen. Förra året stängdes 25 amerikanska banker jämfört med 2007 då det var 3 stycken.

Mer ekonomi, EU räknar med att BNP nästa år sjunker med nästan 2%, vilket är en kraftig försämring av senaste prognosen då man räknade med en mycket liten höjning. Sverige tillhör de som klarar sig bäst. För övrigt ser jag att Fredrik Reinfeldt skyller de ekonomiska problemen på vad som händer i utlandet. Regeringen har inget ansvar för det som händer. Däremot när det gick bra i början på regeringsperioden så var detta helt tack vare regeringen, den internationella utvecklingen (eller sossarna) hade inget som helst ansvar för detta. Tänk vad bra att kunna ta äran när det går bra, men skylla ifrån sig när det går dåligt!

Slutligen kan jag berätta att jag i dag varit hos tandläkaren. Var det inte den här Högerregeringen som sade att man förbättrat tandvårdsförsäkringen? Jag betalade 3008 kronor och fick ett bidrag från Försäkringskassan genom tandvårdsförsäkringen på 42 kronor! Tack Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) för den slanten. Det var billigare innan du förbättrade tandvårdsförsäkringen. Den som vill lämna ett ekonomiskt bidrag till er favoritskribent för att trygga bloggens fortlevnad kan höra av sig.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s