Ett land av fifflare

80% av de företag som Skatteverket granskat visar sig vara fifflare och göra privata inköp men sätta kostnaden på företaget. Många företag som säljer till företagare är fullt villiga att ljuga på kvittona så att privata inköp ser ut som inköp till företaget. Nya jeans till dottern blir arbetskläder. Semesterresan till New York blir arbetsresa till New York. Skatteverket kollade under förra året 500 företag. 8 av 10 hade fuskat med omfakturering. Bara dessa företag lurade skattebetalarna på 77 miljoner kronor. HÄR är det verkligen dags att sätta åt fifflarna. Kan ni tänka er reaktionen från Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) om en granskning hade visat att 80 procent att föräldrarna fifflade med föräldraledigheten? Eller 80% av de sjukskrivna jobbade svart? Var är de upprörda rösterna från Högeralliansen? Samtidigt ser jag att bidragsfusket minskar. Enligt statistik från Brå minskar antalet anmälningar om bidragsfusk medan det rent allmänt är en mindre ökning av anmälda brott.

Jag ser att inbördeskriget inom De Fyras Gäng nu börjat så smått. De små krympande stödpartierna till moderaterna (Fp, C och Kd) börjar tydligen uppmärksamma att dom är på väg att ätas upp av storebror. Många ”allmänborgerliga” väljare resonerar som så att varför rösta på ett litet pytteparti (Fp, C eller Kd) när det finns ett stort inflytelserikt parti (M) som tycker exakt på samma sätt? Vi kan därför se hur det är de små stödpartierna som står för Högeralliansens förluster i väljarstöd. Moderutterna klarar sig. Senaste exemplet på att småttingarna börjar inse problemet är skoltalibanen Jan Björklunds (Fp) förvandling till taliban i allmänhet. Han har ju nu i elfte timmen gått ut hårt och krävt ökade anslag till ett stärkt militärt försvar. Ett utspel som retat gallfeber på Försvarsminister Sten Tolgfors (m) och de andra kollegorna. Jag skulle gett mycket för att få sitta med och lyssna på nästa partiledarträff! Det har funnits liknande tendenser hos Kd (som ju lider av en omedelbar risk att åka ur Riksdagen) att profilera sig för att rädda livet. Än så länge är det väl bara Mauderaten Maud Olofsson (C) som sitter still i båten. Men å andra sidan driver hon ju i dag en politik som är mer moderat än Moderaterna!

Israel har rapporterat att alla deras trupper nu lämnat Gaza. Ett stort framsteg trots allt. Nu gäller det bara att man låter gränserna vara lika öppna som andra gränser. Dvs att det är fritt för människor, livsmedel, bränsle, cement och mediciner men med normal tullkontroll för att stoppa vapen, knark och annat som kan vara olämpligt. Dessutom rapporteras det att man tydligen i Israel ska utreda om kanske inte fosforbomber använts felaktigt trots allt. Det är många krigsbrott som behöver utredas. En annan positiv nyhet från Israel är att Högsta Domstolen underkänt ett beslut från det israeliska parlamentet, Knesset, att förbjuda arabiska partier i valet. Israel är ju enligt författningen en ”judisk stat”. Men försöket att helt förbjuda arabiska partier stoppades i varje fall.

I Åstorp finns en ganska unik trädallé. Träden som är planterade utefter Fabriksgatan är päronträd vilket är ganska ovanligt. Jag gick på 60-talet i skolan ett par år i den skola utefter Fabriksgatan som i dag inrymmer Åstorps Musikskola. Det var inte helt fel att nalla päron på rasten kan jag berätta. Nu ser jag att träden blivit för gamla och måste ersättas. Men då blir det inte fruktträd – dom skräpar ner för mycket! Dumheter! Har man något så udda, ska man väl bevara det? Jag kräver nya päronträd!

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Ett land av fifflare

  1. Ove

    Bra och roliga kommentare!

  2. Tack, sån’t värmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s