Israeliska krigsbrott

Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan har blivit hjälte i Turkiet. Premiärminister Erdogan hade en mycket hetsig ordväxling med Israels president Shimon Peres vid det världsekonomiska mötet i Davos. Erdogan var mycket uppretad över att president Peres fått applåder efter sitt försvar av kriget i Gaza och att han själv inte ens fick tid för att invända mot detta. Men så mycket hann han säga som att det var ett ”brott mot mänskligheten”, att det var ”barbari” och att ”ni vet minsann hur man dödar barn” innan han slutligen slet av sig headsetet och stormade ut och åkte hem. Där han möttes av jublande massor.

Jag ser att Barack Obama vid ett besök i Israel sagt att om han haft två döttrar i farozonen för Hamas raketer så skulle han inte avstått från att göra allt han kunde för att stoppa raketerna. Han sade inte vad han hade övervägt att göra om hans båda döttrar istället hade varit inspärrade på ett område lika stort som min grannkommun Klippan och om en militärmakt som var rustad till tänderna hållet landet blockerat dygnet runt, år efter år, och inte släppt in livsmedel, mediciner, bränsle, byggnadsmaterial osv. Jag ifrågasätter precis som Hans Blix i Fokus om man i Israel läst Bibeln där det står ”öga för öga, tand för tand” och ”vänd andra kinden till”. ”Öga för öga” har förvandlats till ”döda hela familjen för ett lillfinger”.

The good old days

Apropå diskussionen om Försäkringskassans service och de nedskärningar som skett både vad gäller personal och service så kanske den här lilla bilden som jag hade i gömmorna kan åskådliggöra vad som hänt. Bilden visar all personal på Försäkringskassan här i Åstorp för knappt 20 år sedan. Er favoritbloggare sitter som nummer tre från höger… På bilden finns alla med. Allt från städning, vaktmästare, praktikanter, lönebidragsanställda osv. De båda senare grupperna finns knappt i verksamheten längre. Praktikanter tas väl inte emot. Och i samband med omorganisationen förra året slängdes i stort sett alla lönebidragsanställda ut i arbetslöshet tillsammans med de flesta andra med någon form av arbetshinder. På den myndighet som har huvudansvar för rehabilitering av sjuka finns i dag bara plats för de fullt friska! I dag består servicen i Åstorp av en person som åker ut en dag i veckan och under 4 timmar lånar ett rum på Arbetsförmedlingen. Däremot finns det en del som bor i Åstorp men som pendlar några timmar om dagen till Lund, Malmö, Halmstad. Och några lyckostar som bara behöver åka till Helsingborg!

Apropå Försäkringskassans kris ser jag förresten i Computer Sweden att man ska frysa all nyutveckling och minimerar den befintliga utvecklingen på SAP-plattformen. De finansiella och tekniska förutsättningarna ska nu ses över. Det är ett stort erkännande att den stora IT-satsningen uppenbarligen varit en återvändsgränd! Arkitekten Maivor Isaksson fick ju silkessnöret för en tid sedan. De enda som tjänat på den är alla dyra IT-konsulter som kunnat mjölka Försäkringskassan på pengar. Den tyska ägaren till SAP-plattformen har fått många goa miljoner att satsa på sitt fotbollslag i Tyskland…

Jag såg förresten på CNN att Zlatans Inter misstänks för uppgjorda matcher förra säsongen för att förbättra oddsen. Money makes the world go around!!!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s