Svenska skattepengar till Bundesliga

Redan i går berättade jag att Försäkringskassans IT-satsning var ett stort fiasko och nu var det dags att skrota hela upplägget och börja om på nytt. I dag skriver Dagens Nyheter om samma sak. Satsningen på det tyska SAP-systemet, som Maivor Isaksson tog med sig till Försäkringskassan, har visat sig vara bäst på att avlöna dyra konsulter och mindre bra på att leverera. Maivor Isaksson har redan tillsammans med Generaldirektör Curt Malmborg fått silkessnöret och nu får hela IT-satsningen också silkessnöret. De dryga 150 miljoner (enligt Försäkringskassans uppgifter) som det kostat än så länge har kastats i sjön. Eller rättare sagt dom har hamnat i tyska Bundesliga i succélaget Hoffenheim. Den stora vinnaren på Försäkringskassans IT-fiasko är väl Dietmar Hopp som äger IT-företaget SAP och som satsar sina pengar i fotbollslaget Hoffenheim (tvåa i Bundesliga för tillfället).

Finanskrisen sätter sina spår, bland annat på fastighetspriserna. Rekordet tar nog elitslipsnissen Richard Fuld. En gång koncernchef för investmentbanken Lehman Brothers, och med lön och bonusar med snuskigt många nollor i slutet. Men så kom kraschen, Lehman gick i konken. Och då kan det gå åt skogen även för pengakåta slipsnissar. Den lilla sommarstugan i Florida som Richard köpte 2004 för motsvarande 113.000.000 kronor fick säljas för drygt 800 kronor. Taskig förlust! Ja, nu stannade ju vinsten i familjen – köpare var hustrun! Och nu är dom dumma mot stackars Richard och beskyller honom för fiffel, när han bara försöker rädda sina slantar som han ärligt förtjänat.

Ett annat bevis på finanskrisen är väl det faktum att SAS nu lyckats sälja sitt dotterbolag Spanair. Efter hårda förhandlingar fick man visst ut 1 (en) Euro! Man kan nästan misstänka att Mats Odell varit inblandad?

Från den ekonomiska sfären berättas också att den svenska budgetsaldot för 2008 visat på ett överskott på 135 miljarder kronor. Överskottet beror främst på pengar som kommit in genom Förskingringsminister Mats Odells utförsäljning av Vin & Sprit och Vasakronan. Dvs kommande år har vi inga vinster från den verksamheten att räkna med. Sverige måste vara ett av de mest korkade länderna som säljer vinstdrivande företag för att betala skulder där räntan är lägre än överskottet från verksamheterna är.

Från sportens värld rapporteras att MIF faktiskt vann en hockeymatch i går. Detta skedde sedan klubben deklarerat att man inte hade för avsikt att betala några fler löner utan det var fritt fram för spelarna att ge sig av vart de ville. Ett antal överbetalda prostituerade divor gav sig av och lämnade plats för hungriga juniorer. Och då vann man!

Också från sportens värld rapporteras att Ingemar Johansson lämnat jordelivet. Det är beklagligt när en människa tvingas lämna oss, men boxare är inte sporthjältar. Boxning är inte sport! Det är i dag en kommersiell misshandelsgladiatorspel.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Svenska skattepengar till Bundesliga

  1. Alla talar om försäkringskassan. Skatteverket är också en myndighet som tystar anstälda och anklagar anstälda.Jag blev anklagad för it-sabotage oskildig. det är ett hämnd från cheferna för att jag öppet berättade för cheferna att vi har många konsulter och de fyller ingen funktion. Vem vågar granska mitt fall. Jag har blivit ett offer för jusek och skatteverket.Läs nedan:http://www.realtid.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s