Brott mot fredsavtalet

Vid fredsuppgörelsen i Annapolis 2007 lovade Israel att helt frysa all utbyggnad av bosättningarna på ockuperad mark på Västbanken. Under 2008 gjordes det trots detta 1257 nybyggnationer i bosättningarna på Västbanken. Detta var en ÖKNING från 2007 då det gjorde 800 nybyggnationer. Och i siffran ingår inte de 261 nybyggnationer som gjordes i de bosättningar som även Israel betecknar som olagliga. Bosättningar som Israel lovat att utrymma. I dag bor det uppskattningsvis 285.000 israeler i olika bosättningar på ockuperad palestinsk mark. Bosättningar som alltså fortsätter att växa trots löften från Israel om motsatsen. Den fortsatta utbyggnaden av bosättningar på den illegalt ockuperade marken är ett allvarligt brott mot alla internationella lagar och överenskommelser. Men var är den internationella kritiken? I Sverige drar man istället en man inför domstol för att han samlar in pengar till föräldralösa barn på Västbanken och i Gaza. På ett underlag som härstammar från ockupationsmakten Israel.

Jag noterar förresten att den palestinska myndigheten har skrivit på att ge den Internationella brottmålsdomstolen ICC behörighet att utreda krigsbrott på Västbanken och Gazaremsan. Det kan tilläggas att Israel vägrar…

IF Metall:s ordförande Stefan Löfven fortsätter att visa att han inte kan se skillnad på M:et i Metall och M:et i Moderaterna. Det är länge sedan han gick i koalition med storkapitalet och anslöt sig till kärnkraftskramarna i landet. I går hörde jag honom kräva en blocköverskridande överenskommelse om just kärnkraften. Och den överenskommelsen skulle naturligtvis ske på kärnkraftskramarnas villkor. En grupp som till och med Mauderaten ju lett in Centerpartiet på. Partistämman när Maud Olofsson valdes till ordförande var den sista partistämman den gamle ordföranden Torbjörn Fälldin deltagit i. Och det lär nog inte bli fler heller. Egentligen är det patetiskt att höra Maud Olofsson försöka säga att man inte ändrat åsikt om kärnkraften. Detta dagarna efter att hon kommit överens om att det är OK att bygga ut kärnkraften. Att ersätta dagens 10 små verk med 10 nya mycket större verk är inget annat än att bygga ut. Se’n får Mauderaten försöka prata bort bäst hon vill att hon (i motsats till Torbjörn Fälldin) gärna dagtingar med sitt samvete för att få behålla sin statsrådspost.

Apropå myten om den internationellt stora satsningen på kärnkraften så kanske det förtjänar att påpeka att 2008 var det första året på flera decennier som INGET nytt kärnkraftverk öppnades i hela världen. De byggen som pågår i Kina, Frankrike och Finland är alla beroende av statliga subventioner.

Jag såg förresten att samtidigt som modelljärnvägstillverkaren Märklin fyller 150 år i år så har man tvingats ställa in betalningarna och hotas av konkurs. Märklin är fortfarande störst i världen, men framtiden hotas alltså. Och det är med tårar i ögonen jag mottar det beskedet. Jag var alltid Märkling-fans i motsats till så’na töntar som föredrog Fleischmann!

Under 2008 betalades det ut bonusar på sammanlagt 157 miljarder kronor (157.000.000.000) till chefer på Wall Street. Inte illa pinkat av en grupp pengakåta slipsnissar på väg mot undergången!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s