Statssekreterare som inget begriper

I går steg en av cheferna för Räddningstjänsten in på mitt rum på jobbet. Han var orolig då en av de relativt nyblivna deltidsbrandmännen i kommunen nu hade varslats från sitt vanliga jobb. Och det är ett problem eftersom om han blir arbetslös har han bara rätt att under en mycket kort tid arbeta deltid (dvs som deltidsbrandman) och stämpla upp. Den nuvarande regeringen under ledning av De Fyras Gäng tror ju att alla som använder olika försäkringar egentligen bara är lata lurendrejare som inte vill jobba utan leva på bidrag. Det har därför bestämts att de som är deltidsarbetslösa bara under en mycket kort tid får stämpla upp till heltid. Sedan tvingas dom välja. Antingen helt arbetslösa eller jobba deltid, men ingen A-kassa för resten längre. Resultatet blir ju då att den större delen väljer att inte jobba alls istället för att jobba vad dom kan. Och när det gäller alla deltidsbrandmän i landet innebär det att dom tvingas avstå från att vara deltidsbrandman. Och en mycket stor del av räddningstjänsten på mindre orter byggs upp av deltidsbrandmän. Det finns helt enkelt inte underlag för att anställa tillräckligt många på heltid.

På nyheterna i dag hör jag att man från Brandmännens Riksförbund har bett om att just deltidsbrandmännen ska undantas från den här korkade regeln. Eftersom det är svårt att få ihop brandmän så att det räcker för att hålla den kvalitet som krävs så måste man försöka behålla de som finns. Men en totalt okunnig statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet, Eva Uddén Sonnegård, (helt uppenbart från Moderaterna) uttalde sig och hade uppenbarligen inte begripit ett dugg av problemet. Har dom inga krav alls för anställning som statssekreterare mer än rätt partibok?

Sedan ser jag att sopstrejken i Stockholm är över, för nu. Bakgrunden är att det företag som vann upphandlingen (Liselotte Lööf) gjorde detta med ett så lågt anbud att förutsättningen för att det skulle gå att genomföra är att somhämtare får sin lön sänkt men får jobba mer. Av naturliga skäl var man inte så intresserade av detta. Men, så är det. För att hålla skatterna nere så får en del offra sina löner. Och det är naturligtvis sophämtare och andra som kan säljas ut. Inte kommundirektörer eller kommunråd. man skulle kanske lägga ut det på anbud till lägstbjudande?

Slutligen ser jag att idioterna i AFA utmärkt sig igen. En känd högerextremist i Stockholm misshandlades svårt. Och det är dom stolta över? Jag har inte det minsta till övers för Nationaldemokrater och andra pundhuvuden. Men våld används inte i det politisk arbetet!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s