Professionella klottrare

Konstfack och konstnärer i allmänhet fortsätter att förundra. Det var inte så länge sedan en s.k. ”konstnär” spelade psyksjuk och fick polis att rycka ut och köra henne till psykakuten där hon fortsatte att spela våldsam så att man tvingades till tvångsmedicinering för att lugna ner henne. Och allt var alltså spelat som ett ”konstverk”. Som om polis och vårdpersonal inte har viktigare saker att göra än leka med korkade knäppskallar. Nu har det avslöjats att en annan ”konstnär” vid Konstfack som sitt konstverk vandaliserat en tunnelbanevagn för cirka 100.000 kronor. Jag tar för givet att han själv får betala kostnaden – när han släppts ut ur finkan som jag tar för givet att han får krypa in i. Konsten står INTE över lagen. Sedan kvittar det om man är konststudent på Konstfack eller redan är etablerad konstnär vid namn Lars Wilks och bygger ”konstverk” i nationalparker. Det kan tilläggas att Konstfacks nu professionella klottrare är ökänd hos SL sedan tidigare och har kostat skattebetalarna miljonbelopp i sanering och reparationer efter hans regelbundna klottermani.

Avslöjanden av olämpliga poliser fortsätter. Nästan dagligen kan man läsa om nya olämpliga poliser. Det har faktisk förvånat mig. Jag trodde inte att korkskallarna var så många inom kåren. Det är tråkigt! Däremot har debatten om extremisterna i Rosengård som ett hot mot den svenska demokratin försvunnit. Ministern Nyamko Sabuni hade ju det goda omdömet att ge ”terroristexperten” Magnus Ranstorp vid Försvarshögskolan i uppdrag att utreda frågan. Och han gjorde ju en grundlig utredning utan några förutfattade meningar. Att han inte pratade med innevånarna i Rosengård och brände allt källmaterial omedelbart är inget att bry sig om.

I dag har rättegången mot The Pirate Bay inletts. Ja, egentligen är rättegången riktad mot 4 representanter för The Pirate Bay som anklagas för att ha hjälpt till med att sprida skyddat material och sedan tjänat pengar på detta. Ett faktum som faktiskt har nämnts väldigt lite i samband med medias bevakning av rättegången är en av de åtalades bakgrund. Carl Lundström som är den som finansierat The Pirate Bay från början är en ökänd högerextremist. Han har tidigare bland annat varit finansiär av Framstegspartiet och Nationaldemokraterna t.ex. Han har varit med i Ny Demokrati och har i dag kopplingar till Sverigedemokraterna. För 20 år sedan dömdes han för misshandel och ofredande efter ett rasistiskt bråk. Han är med sin bakgrund inom högerextrema kretsar en värdig representant för The Pirate Bay! Men han har ju ärvt pengarna…

Att vara förälder till ett autistiskt barn kan ibland vara påfrestande. Just nu har Kimmy blivit fixerad vid att gömma undan och lägga alla tidningar och böcker han kommer över i en hög. Helst bakom soffan. Det innebär att när posten kommer är det viktigt att man låser in denna i något rum han inte kommer in i tills man hunnit läsa den. Saknar man något viktigt papper, vet man på ett ungefär var man ska leta. Tyvärr för Kimmy är fixering just nu så stark att han blir alldeles förtvivlad om han ser att man gömmer undan en tidning som han vill ha. Det är bara att hoppas att det hela går över en dag och han får någon annan fixering som är mindre destruktiv. Att han måste banka på varje brevlåda som passeras går att leva med. Eller att alla grindar och dörrar måste kontrolleras.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s