EU ute och reser som vanligt

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

EU:s tolkningar av hur världen ser ut blir i sedvanlig ordning ganska komisk. Enligt EU:s tolkning är svenska hagar med träddungar inte att beteckna som betesmark utan som skog. En riktigt härlig svensk beteshage kan innehålla hundraåriga ekar, hasseldungar, enebuskar och kanske lite björnbärsbuskar. Men, icke sade Nicke. Aja baja, enligt EU. Så mycket träd i en beteshage innebär att det inte är en beteshage, det är en skog. Det pekar på två saker. 1/ Det går inte att ha gemensamma regler (hur mycket än EU tror detta) som ska gälla i olika länder, med olika kulturer. 2/ EU:s bidragsvansinne inom jordbruket är en katastrof. Och till detta kan vi lägga en punkt 3/. EU:s förmåga att lägga sig i långt mer än nödvändigt är en katastrof i sig!

Gårdagens kommenterade moderatplask i det grumliga smutsvattnet i den Sverigedemokratiska skuggan vållar protester inom i stort sett alla andra partier, inklusive inom delar av Moderaterna själva. Det är ett renhetstecken för det svenska politiska samhället. Det ska klart deklareras att några mindre delar av de moderata förslagen i sig är i rätt riktning – om det hade varit så lätt som utredarna tror. Men så lätt är det inte.

Det har i dagarna varit relativt stora rubriker om att Försäkringskassan avslöjat att var femte med Sjukersättning (dvs det som i dagligt tal kallas Förtidspension) skulle fuska. Men det har varit mindre rubriker som berättar vilket urval man hade. Vad det handlade om var att en femtedel av de som hade Sjukersättning OCH samtidigt tjänat mer än 100.000 av arbete hade jobbat mer än vad som villkoren för Sjukersättning tillät. Och naturligtvis var Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) snabbt framme med en kommentar. Men kom ihåg när ni hör om hur stor del som fuskar med Socialförsäkringen, kolla vilket urval som använts för att komma fram till siffrorna.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s