Slutet för Trollhättemopeden

xxxx

Saabs öde är nu uppenbarligen beseglat. Mauderaten verkar ha bestämt sig, Saab är inget att satsa på. Den bästa metoden verkar enligt Maud och Fredrik istället vara att kasta skit på GM. Och eftersom de flesta andra länder kommer att rädda sin egen bilindustri kommer det inte att finnas plats för Saab på en krympande marknad. I Frankrike ägs ju redan i dag en mycket stor del av bilindustrin av franska staten. Och det är möjligt att Mauderaten har rätt. Saab är kanske inget att satsa på, det finns ingen framtid. Bilismen har haft sin glanstid, och inte heller GM har råd att hålla det hela vid liv. Till viss del är det avsaknaden av en ordentlig socialförsäkring i USA som har skuld i problemen. De amerikanska bilkoncernerna har enorma skuldförbindelser för sjukförsäkringar och pensioner för sina anställda. Kostnader som ligger som en blykrage kring halsen.

Om ett par dagar inleder kvalitetskanalen Kanal 5 dokusåpan ”Den rätta för Rosing”. Linda Rosing ska söka en ny kille i direktsändning. Jag ser att hon vill ha ”en kille som är trygg i sig själv, som har låg profil, lite tillbakadragen…” Jo, om nu Linda Rosing vill ha en sådan kille, är en dokusåpa i TV rätt metod? Det är säkert just ”trygga, tillbakadragna killar med låg profil” som anmäler sig till en dokusåpa med Linda Rosing! Jag tror mest på att Kanal 5 betalar bra? Bojkotta skiten!

Den ”fina” klassiska golfklubben Royal & Ancient i St Andrews har fått problem. Golfklubben som bildades 1754 har än så länge lyckats hålla fruntimmer utanför. Det är bara gubbar som blir medlemmar (några svenskar finns bland de 2400 medlemmarna). Det står ingenstans, hävdar man, att inte kvinnor får vara medlemmar. Men eftersom man måste rekommenderas av 40 gamla gubbar i föreningen för att bli medlem har det av en ren tillfällighet inte blivit invald en enda kvinna. Men, nu har man fått ett problem. Enligt traditionen ska rektorn på det lokala St Andrews University vara hedersmedlem. Och universitetet har nu fått en ny rektor som heter Louise!

Åklagaren i Malmö misslyckades med att med hjälp av från den israeliska säkerhetstjänsten Mossad tillverkade bevis få Khalid al-Yousef dömd för terroristbrott sedan han samlat in pengar till föräldralösa barn i Gaza och på Västbanken. Jag har inte helt tappat förtroende för den Svenska Rättvisan. Det är uppenbart att eran av terroristparanoja är över. Malmö Tingsrätt underkände helt enkelt de israeliska bevisen för att det Khalid sysslat med var stöd för terrorism.

Rovdjurshatet fortsätter att breda ut sig. Naturvårdsverket föreslår i en utredning att beslut om skyddsjakt på rovdjur ska delegeras ner till länsstyrelserna. Dvs helhetssynen ska tas bort och istället ska beslut fattas av de som är lättare att påverka för just varghatare. Som tillägg till den illegala jakten ska alltså även legal jakt ske på de få vargar som finns. Vargen är ett rovdjur, och ett rovdjur lever på att ta djur och äta upp dessa. Men det värsta rovdjuret av dom alla är människan som också dödar andra djur, men ofta gör det för rena nöjet. Jag kräver skyddsjakt på människor, jakthundar och andra ”farliga” hundar. Ett minimikrav är att hundar som skadar andra djur eller människor omedelbart avlivas.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s