Aldrig är dom nöjda

Dagens skratt fick jag när jag hörde en upprörd folkpartist (Allan Widman) på radion i morse. Han var upprörd över att möjligheten till krypterad kommunikation med JAS Gripen-planen hade avskaffats. Fienden kunde nu avlyssna samtalen. Bakgrunden till det hela är att svenska försvaret bytt ut det gamla kommunikationssystemet mot ett nytt – från NATO! Nu kan man under övningar kommunicera med övriga NATO. Men blir det allvar, så återstår bara att prata i klartext. Men det är ju bara ett led i anslutningen till NATO, och det är ju det ni vill. Så varför så upprört bland folkpartiklarna? Och Försvarsminister Sten Tolgfors kräver en utredning! Jag förstår inte, det är ju bara ett resultat av att ni fått som ni vill med NATO-anslutningen?

Egentligen är det väl bara bra att man kan kommunicera. Informationen ska ju vara fri som det så vackert heter. Kanske hade det varit bra om det också gällt världens atomubåtar. Nyligen lyckades två sådana (fransk och brittisk) med det osannolika, att krocka mitt ute i Atlanten! Man har blivit så duktiga på att skapa teknik för att dölja sin existens att inte ens kompisarna ser en – så då blir det en Krasch! Fast egentligen är det ingen humor. Att något så osannolikt inträffar, något som kunde fått fruktansvärda konsekvenser, är inte roligt, det är oroväckande. Vad är nästa osannolika händelse? Ett flygplan som kraschar rakt i ett kärnkraftverk?

Under kärnkraftsomröstningen fanns det för väljarna tre alternativ. 1, 2 och 3. Alla handlade om avveckling, men med olika hastighet. Där 3:an ville avveckla snabbt och 1:an på lång sikt. 2:an i mitten vann. Den utbyggnad av kärnkraften som Högeralliansregeringen nu fastnat för måste då vara ett alternativ 0. Och det är ju ganska talande eftersom det verkar vara rena Nollor som tänkt ut taktiken!

Från den ekonomiska fronten kan vi se att de länder i Europa som just nu har den sämsta utvecklingen ör de som gick upp som en sol innan. Nu är det ner som en pannkaka. Island och Irland är i riktig utförsbacke. Som någon sade, det skiljer bara en bokstav och sex månader mellan länderna. Island var nära konkurs, och snart är det tydligen Irlands tur.

Sven Tyckers version på Blogger nådde i går sitt 1000:e inlägg. Alltid något att fira. Jag firade med att lägga mig på sängen och blunda i fem minuter. Se’n var firandet över för den gången.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s