Mauderaten med Svarte Petter

Jag såg Maud Olofsson diskutera Saab:s framtid med Saab och Mona Sahlin i går på TV. Saab, Mona och alla bilindustrins underleverantörer vill att Mauderaten använder en del av de pengar som redan anslagits för att rädda Saab från att gå i putten. Går Saab i putten kommer man att dra med sig en stor del av underleverantörerna. Och Mona, Saab och många med dom hävdar att detta kostar ännu mer än vad man får satsa på Saab. Men Mauderaten är för feg. Det är fullt möjligt att Saab är dödsdömt hur man än gör. Och det enda rätta är att låta företaget gå i putten och dra med sig de underleverantörer som det skulle innebära. Och det är uppenbart att det är detta som Mauderaten och resten av Högerregeringen bestämt sig för. Men, man vågar inte säga det rakt ut, utan skyller på än det ena och än det andra. Allt för att man inte vågar säga sanningen. Sanningen är att det inte finns plats för alla de bilfabriker som finns i dag, och när alla andra länder räddar sina fabriker så får Saab offras. Men så vågar Mauderaten inte säga, utan hon bara svamlar på och försöker få någon annan att bli sittande med Svarte Petter!

Mauderaten var i tidningen av ett annat skäl också. En undersökning bland centerns distriktsordföranden visar att en majoritet var missnöjda över hur Mauds helomvändning om kärnkraft gick till. Man kan helt enkelt inte bryta vallöften på en femöring utan att förankra förändringen ner i organisationen. Men Maud har förvandlat folkrörelsen Centerpartiet till en toppstyrd organisation där chefen pekar och fotfolket lyder.

Det var i går min och Ingelas 31:a förlovningsdag. Och jag hade med mig hem från Malmö ett nytt diskställ i gåva. Jag fick precis intrycket att hon inte direkt uppskattade att få ett diskställ i 31-årig förlovningspresent! Jag skulle kanske ha tänkt ut något annat istället, eller?

De svenska slipsnissarna har haft svåra abstinensbesvär under dagen. Stockholmsbörsen har haft tekniska problem. Stackars pöjkar! Det gick nog åt många Valium och Sobril under dagen?

Enligt Försäkringskassans egna beräkningar gjordes under förra året utbetalningar på 19 miljarder kronor som var fel. Det är 4,5% av det totala beloppet. 1/3 av dessa felaktiga belopp beror på fusk. Resten är handläggningsfel eller gammalt och ofullständigt underlag. Det innebär att 1,5% av utbetalningarna är fusk. Det är garanterat bättre siffror än t.ex. bilförsäkringen. Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) får en del tips av Försäkringskassan. Bland annat att arbetsgivarna ska bli skyldiga att anmäla inkomstuppgifter varje månad till Skattemyndigheten som sedan Försäkringskassan ska få rätt att ta del av. Ska vi slå vad om att man från arbetsgivarna protesterar mot detta, och då blir det inte heller något förslag.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s