Äntligen! Grattis ers Kungliga Gymhet

Så har då äntligen Tjabo tvingats krypa till korset. Vickan tänker inte skaffa något finare än en egenföretagare inom gymbranschen från Ockelbo. Nu fick han ge med sig, alltså kan vi i morgon förvänta oss ett extranummer från Svensk Gamtidning och Vänt i Häcken. Redan i dag har nyhetsprogrammen (både ordinarie och förlängda) inte handlat om så mycket annat än den underbara förlovningen. Precis vad landet behöver när allt annat är så deppigt. Bröllopet ska tydligen inte bli förrän om ett drygt år, så att man riktigt kan suga ut alla karamellerna. Visst är det kul att Vickan och Daniel kan få varandra om dom nu vill detta. Men, visst har det väl hänt viktigare saker under dagen? Inför republik så att dom blåblodiga kan leva normala liv. Fast så blåblodigt är det ju förståss inte. Först en importerad fransk officer och sedan lite ingifta av ännu lägre rang. Är det inte dags att slopa löjligheterna?

En av USA:s få kvarvarande verkliga vänner i Sydamerika har drabbats av en präktig skandal. För några månader sedan tvingades chefen för Colombias säkerhetspolis, DAS, avgå sedan det avslöjats att hans agenter använts för att spionera på president Alvaro Uribes politiska motståndare. Nyligen avslöjades att agenter på DAS i hemlighet avlyssnade telefonsamtal för politiker, domare, journalister osv och sedan sålde informationen vidare till landets förmögna narkotika karteller. I helgen utsattes DAS högkvarter för en razzia av andra grenar av den colombianska rättvisan. Strax efter tvingades nästa chef för DAS, Jorge Alberto Lagos, att avgå.

Man kan vara rolig och säga att det inte är lätt att vara lett i dag. Lettland befinner sig i dag i vad många letter betecknar som kaos. Regeringen tvingades nyligen att avgå efter våldsamma folkliga protester. Letterna har drabbats av kraftigt ökad arbetslöshet, höjda skatter, sänkta löner och nedgången i ekonomin för 2009 beräknas bli 12%. Upp som en sol – ner som en pannkaka!

Slutligen ser jag att det blivit lite upprörda känslor för att man vid ett par fritidsgårdar i Rosengård i Malmö infört att alla som är där ska prata svenska. Gör man inte detta trots påminnelser får man gå ut, och kanske kallas föräldrarna dit. Skälet är att man vill förhindra mobbning och liknande genom att se till att alla förstår vad som sägs och det inte går att prata skit bakom ryggen på folk. Och tänk, jag tycker det är ett mycket rimligt krav. Jag hoppas att debatten inte tvingar fram en ändring. Personalen på fritidsgårdarna har mitt fulla stöd.

Färdiga åsikter – helt gratis

Den kompletta samlingen av Svens tyckerier

Sveriges äldsta dagliga blogg?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s