Konstfack slår till – igen?

Fyra livsmedelsbutiker i Södertälje har utsatts för pyromaner. Misstankarna riktas främst mot en löst sammansatt grupp knäppgökar som kallar sig Global Intifada. Om det nu är dessa intelligensbefriade dumhuvuden så förstår jag inte riktigt hur dom tänker. Varför ta bort försörjningen för de som jobbar i affärerna och möjligheten att handla mat för Södertäljeborna? Jag undrar om man från polisen utrett möjligheten att det hela egentligen är ett konstverk gjort som examensarbete från någon på Konstfack?

Lettlands avpoleterade regeringschef intervjuades i radion i dag. Han tyckte det var orättvist att de länder som inte knutit sin valuta till Euron (t.ex. Sverige) nu kunde devalvera sin valuta medan de länder (t.ex. Lettland – och Danmark) som bundit sin valuta till den dopade Euron nu tvingades hålla sin valuta övervärderad med konstlade medel. Man kan också säga att vissa länder är mer förutseende och självständiga än andra.

I gårdagens siffror över BNP-utvecklingen missade jag ett grannland – Norge. Siffrorna är alltså som följer för 4:e kvartalet 2008. Sverige -4,9%, Danmark -3,9%, Finland -2,4% och Norge +2,4%. Observera plustecknet framför siffran när det gäller Norge. Vad är det som skiljer Norge från sina tre nordiska kollegor? Just det. Inte medlemmar av EU och dessutom en vänsterregering!

Jag ser att ett av 2000-talets bättre aprilskämt snart kanske inte längre är ett skämt. Nämligen att Ryanair ska börja sätta myntapparat på toaletterna på flygplanen. Avsikten är att det ska kosta ett pund att gå och kissa. Målet för Ryanair är att biljetten ska vara gratis. Men, det kommer att stå myntautomater vid dörren för att man ska kunna gå in på flygplanet. Sittplats kostar extra. Vill, man ha ett säkerhetsbälte kan detta lösas ut vi incheckningen (i en automat naturligtvis eftersom personalen vid incheckningen är avskaffad). Vidare kommer det att kosta extra att ta något med sig på planet (även handbagage eller kläder). Allt utöver underkläder kostar extra. Ryanair överväger också att debitera alla besökare på hemsidan en Euro – per påbörjad 5-minutersperiod. Men, själva biljetten blir gratis…

Jag tog Kimmy och den ena kameran på en liten skogspromenad under eftermiddagen för att leta efter vårtecken. Så där många direkta tecken på att våren var i antagande fanns det väl inte. Inte mer än den underbara känslan i luften att det var just vår. Hur som helst var det trots detta en riktigt härlig promenad.

Eder högt älskade skribent är förresten ”en idiot”, ”ett stork kräk”, ”ett hot mot demokratin”, ”ett stort jävla skämt” och i allt detta ingår även min familj. Dessutom ”förpestar jag Sverige”. Ja, det är i varje fall Sverigedemokratiska synpunkter på den som tycker att Sverige ska vara en demokrati och inte något urtidsaktigt som en monarki.

Varför förespråkar jag då införande av republik när vi har en så söt prinsessa som kommer att bli jättebra på att klippa av snören? För mig är frågan ingen stor fråga. Knugen och familjen har ingen makt i teorin. Och kostnaden är inte skyhög även om den inte känns rätt. Men, med den underdånighet och det fjäskande som finns bland mycket stora grupper i Sverige så har knugafamiljen en opinionsmakt. En makt som dom inte förvärvat genom att vara kunniga och intelligenta utan helt enkelt genom att ärva denna ”makt”. Om knugen efter en whiskey har synpunkter på vargjakt är inget farligt. Om Silvia tycker till om barnporr kan det kanske till och med vara positivt. Men dagens knugafamilj har anfäder som mer eller mindre krävt att Sverige skulle gå i krig på Tysklands sida t.ex. Och rent principiellt är det fel att ärva makt på detta viset.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s