Angrip Sverigedemokraterna – med demokratiska medel

SR:s Kaliber i P1 har under några veckor granskat Sverigedemokraterna. Man har genom att ”smuggla” in reportrar som medlemmar kunnat visa hur rasismen frodas inom partiet när man kommer innanför fasaden. Vi har fått höra hur partiets ledning sjunger Vit Makt musik och nidvisor om Olof Palme. Som försvar för detta berättar partiordförande Jimmie Åkesson att den visan om Olof Palme sjunger man regelbundet hos MUF också. Som om det skulle vara ett försvar. Inom Moderaterna (och MUF i synnerhet) har det ju avslöjats att man på sina håll jublade när Olof Palme mördades. Och då är det kanske inget att förvåna sig över att man inom MUF sjunger visor som hyllar mordet. Men det är patetiskt när Jimmie Åkesson försöker släta över det faktum att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti när man suddar lite på ytan.

Däremot är det inte rätt metod att ”bekämpa” Sverigedemokraterna med odemokratiska metoder. Hot mot politiker, störningar av möten, skadegörelse mot partilokaler och partimedlemmar osv är lika fel oberoende av om det är Sverigedemokraterna, Moderaterna, Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet som drabbas. Vi bor i ett demokratiskt samhälle med yttrandefrihet. Det innebär att alla har rätt att yttra sig med sin åsikt – hur dum åsikten än är. Och korkskallarna ska bekämpas med argument, inte våld. När extremvänster, AFA och liknande attackerar Sverigedemokraterna gör dom inget annat än hjälper dessa att bli de martyrer som dom vill bli.

Vitsippan uti backarna står

Vi ska dock komma ihåg att våldet från höger är vanligare än våldet från vänster. Det är fler som drabbas av högerextremisters och rasisters våld än de som drabbas av extremvänstern och AFA. Skillnaden är att vänstervåldet riktas mot speciellt utvalda politiker och andra företrädare och får större publicitet. Medan högervåldet kan drabba vem som helst bara för att man har fel hudfärg, fel sexualitet eller fel åsikt.

Söndag innebar naturligtvis en söndagspromenad för hela familjen uppe i skogen, dvs Friluftsfrämjandets tipspromenad. Vi var dessutom extra många eftersom syrran var på besök i Skåne tillsammans med Emma och hund vid namn Kunto (en kelpie). Det kändes i skogen under förmiddagen att det skulle vara lite svalare i dag, men framåt eftermiddagen blev det lika varmt i dag som innan. I sedvanlig ordning fick jag ihop 7 rätt. Jag undrar varför det blir så varje gång? Jag kunde också notera att vitsipporna nu nästan slagit ut ordentligt. Och frågan är om dom inte gjorde det under dagen, för visst var det vitare i Kalvahagsravinen och där gamla smedjan legat vid lunchtid när vi gick hem än när vi gick upp några timmar tidigare?

Piratverksamheten utanför Somalias kust har fått ordentlig publicitet sedan en amerikansk kapten nu hålls som gisslan. I många asiatiska länder undrar man varför det blivit så stor nyhet bara för att en amerikansk kapten hålls som gisslan när hundratals sjömän från Bangladesh, Pakistan, Filippinerna osv suttit som gisslan i månader utan att internationella media visat allt för stort intresse. Men det är ju skillnad på folk och fä? Jag läste förresten en förklaring till hur piratverksamheten började. De lokala fiskarna utmed den somaliska kusten blev helt enkelt utkonkurrerade från illegalt storfiske från stora kommersiella fisketrålare från andra länder. Och piratverksamheten började med att de somaliska fiskarna angrep dessa tjuvfiskare. Och det visade sig vara mer lönsamt än eget fiske så affärsidén vidareutvecklades…

6 kommentarer

Under Okategoriserade

6 svar till “Angrip Sverigedemokraterna – med demokratiska medel

 1. Jimmy Windeskog

  Givetvis är ju vänstervåldet det mest betydande politiska våldet i SVerige idag, det är ju det Kalibers undersökning visar också. Dessutom får det lite medial uppmärksamhet och andra partier och media tar knappast avstånd från våldet.

  • Sven

   Vad Kalibers granskning visade var att Sverigedemokraterna ofta utsätts för våld (som jag alltså tar avstånd från). Däremot har andra sammanställningar visat att politiskt motiverat våld oftast kommer från höger och de som utsätts är helt oskyldiga som råkar ha fel kläder, fel hudfärg, fel namn, fel sexuell läggning, fel åsikt osv.

 2. Petter Niklas

  ”korkskallarna ska bekämpas med argument”Ja precis! Bara meningen i sig säger ju en hel del om just dig och dina argument.

  • Sven

   Jag utgår ifrån att det var menat som en komplimang. Jag står för att jag anser att Sverigedemokrater och andra ute på den yttersta högerkanten och missnöjespolitiker i allmänhet står för åsikter som kan benämnas som ”korkskalliga”.Man har helt enkelt fel när man t.ex. ser invandring som en kostnad. Dom flesta av oss är invandrare (jag har vallonblod, ryskt blod, polskt blod och antagligen lite danskt blod i ådrorna). Vissa kostar, andra bidrar. Precis som ”infödda svenskar” (vad det nu är). Vissa kostar, andra bidrar. Men det är inte ursprunget som avgör, det är individen och omständigheterna runt om som avgör.

 3. Niklas Lindgren

  Åkesson har inte skyllt ifrån sig utan tvärtom bett om ursäkt för att han sjöng med (i ett privat sammanhang väl att märka).Med det har viss betydelse att visan kommer från MUF och lyssnarna bör väl få hela sanningen och inte bara Kalibers vinklade version?För övrigt har ju SSU sjungit om att ”fylla sina badkar med den unga högerns blod” och vad ung vänster sjungit om kan man ju bara föreställa sig.Så det är fel att peka ut sd som speciellt omdömeslösa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s