Medias makt

Jag hörde att Ekot hade granskat mediabevakningen och mediabehandlingen av Socialdemokraterna (och Mona Sahlin) i dag jämfört med hur Moderaterna (och Fredrik Reinfeldt) behandlades i media för 4 år sedan. Och det var märkbart hur stor skillnaden var. Den negativa bevakningen av S och Mona var tre gånger så stor som jämförbar bevakning av M och Fredrik. Det var också uppenbart att medan M och Fredrik fick uttala sig själva så skrevs det om S och Mona utan att dom själva fick uttala sig. Naturligtvis beror det på flera faktorer att Moderaterna behandlas mycket välvilligare medan Socialdemokraterna behandlas mer kritiskt. Ett skäl är naturligtvis partiernas egna uppförande. M har haft en mycket skicklig propagandaapparat. S har gjort en hel del självmål. Men, det stora självmålet var när man kapitulerade på mediamarknaden och lät de flesta tidningar med anknytning till arbetarrörelsen dö ut. Vi har en mediamarknad som (likt nästan inget annat land) totalt domineras av press som stödjer högerpartier. Och detta syns inte bara på ledarsidan, det framgår också mycket tydligt i nyhetsbevakningen. Kanske inte alltid på HUR man skriver, men på VAD man skriver…

Det är väl inte många som har missat Mandy som hoppade ner till isbjörnarna i Berlin Zoo. Och händelsen får oss att verkligen ifrågasätta vilka djur som ska få finnas till. Isbjörnen bedöms ju som utrotningshotad, men ska den verkligen få finnas till i det fria? Isbjörnen är ju mycket farligare för skapelsens topprodukt – människan, än vad t.ex. vargen är. Jag tycker att vi omedelbart inför skyddsjakt på isbjörnar. Dessa farliga djur kan inte få springa runt i det fria, håll dom säkert inspärrade på djurparker!

Jag vill upprepa, jag är inte rasist. Men, 08-or… Det finns därför tillfällen när jag gläds. I förrgår fick Djurgården en riktig snyting när man åkte till Göteborg för match mot IFK Göteborg och fick åka hem med rekordsiffrorna 6-0 i baken. I går fick Hammarby besök av Gefle och fick krypa tillbaka till omklädningsrummet med 2-1 i baken. Lyckas sedan Kalmar sparka AIK i häcken i dag också är lyckan nästan total. Tyvärr tycks en något haltande tabell ha Brommapojkarna i topp… Men, det är väl inget som stockholmarna gläds åt heller. De tre klassiska topplagen utspelade medan det går bäst för lillebror. Tyvärr har det bara spelats två omgångar så mycket kan hända.

Springtimeuppladdning 2009: Det blev även i dag en joggingrunda. Men det är helt klart att det blivit lite för mycket med jogging varannan dag, flera mer eller mindre långa promenader varje dag och till detta trädgårdsarbete varje dag. Det kändes helt enkelt i benen trots att jag bara valde den kortare sexkilometersrundan. Tiden 30:15 är trots det fullt godkänd. Mindre godkänt är det faktum att ridandet fortsätter i motionsspåret. I dag såg jag en ung dam på sin häst lämna spåret precis när jag kom och jag kunde följa hovspår (och andra lite mer naturliga spår…) och se att den unga damen helt enkelt tagit en ridtur runt hela motionsspåret!

Och på tal om idrott. Konjunkturen gör att idrotten får minskade sponsorsinkomster. Och det kommer att gå ut över lönerna till våra idrottsstjärnor. Och egentligen är det underligt att vi inte har haft någon hetsjakt på de fantasilöner som en del idrottsstjärnor har. Många har inkomster per dag som motsvarar vad andra tjänar ihop under sin livstid. Och det är vi som får betala fantasilönerna genom våra inträdesavgifter, TV-rättigheter eller när vi köper varor som bidragit med sponsorspengar. Många idrottsstjärnor är inget annat än bortskämda divor.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s