Helgrapport

Möte med urtidsdjur

Söndag innebar en sedvanlig Lunkenpromenad med tipsrunda. Och det blev en ganska kylslagen sådan. Inget solsken, och ganska kall vind var vad förmiddagen bjöd på. Och efter den senaste tidens värme var man inte beredd utan gick och frös. Värmen började komma först när vi började komma hem, och framåt eftermiddagen klarnade det upp riktigt bra. Jag kunde notera att bokskogen börjar slå ut. Småträd och nya skott är nästan utslaget, men de stora träden har några dagar kvar. Men till nästa helg… Själva tipspromenaden tycker jag däremot att vi förbigår med tystnad. Som vanligt blev det sju rätt enligt de rapporter som nått mig. Vi mötte förresten det här urtidsdjuret på promenaden. Dom har en uppsyn som kombinerar skräck med gullig.

På eftermiddagen har jag tillbringat några timmar i Klippan. Kimmy, min yngsta son, går på Träningsskola i Klippan. Anledningen är att han är autistisk, och bland annat har han inget talspråk och har som sagt en hel del fixa idéer för sig. Nu har det kommit fram att Klippans kommun planerar att flytta om bland skoleleverna. Och bland annat ska hela Träningsskolan flytta från Snyggatorpsskolan där man är i dag till andra lokaler på Antilopenskolan. Och som vi föräldrar (och personal) förstår är detta en mycket sämre lösning. Det blir inte alls de väl anpassade lokaler som skolan finns i nu utan sämre. Både inne och ute. Det handlar ju om barn med svårare handikapp. Flera sitter i rullstol och kräver fullständigt anpassade lokaler. Vilket inte finns på den nya platsen. Dessutom innebär en förändring bara i sig en svår omställning för barn som ofta måste ha invanda rutiner. Det här handlar om barn som inte kan gå i en traditionell skola. Och det är helt uppenbart att den välbetalda konsult som kommit med förslaget inte vet vad han håller på med. Och vi har alltså i dag träffats en hel del av föräldrarna för att diskutera vad som kan göras. Det har fortfarande inte kommit någon officiell information om de planerade förändringar till oss.

Och så lite trevligare saker. I dag blev det årets första rabarberpaj. Och det är något som är smaskens.
Börja med att vispa ett ägg med 1 dl socker.
Koka upp 1 dl vatten och smält 75 gram margarin i detta
Vispa ner detta i ägg och sockersmeten.
Riv 6-8 bittermandlar och vispa ner i smeten.
Tillsätt slutligen 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver till smeten.
Smörj sedan in en form med margarin
Skär 4-6 rabarberstjälkar i bitar och lägg i formen
Strö ytterligare 1 dl socker över rabarberna
Häll smeten över rabarberna
Och grädda sedan i ugnen på 200-225 grader i cirka 20 minuter tills pajen fått en härlig gulbrun yta
Äts sedan med vaniljsås när den hunnit svalna lite.

När rabarbersäsongen är slut kan man använda äpplen eller något annat göttigt. Jag testade en gång med svarta vinbär och det blev också smarrigt. Pajen kan även ätas dagen efter när den är kall. NJUT! 10 gånger godare än smulpajer.

Slutligen kan det åter vara dags att påminna om att Sverige som land är unika som infört en straffbeskattning av ålderdom, barn, sjukdom och arbetslöshet. För att bestraffa de som väljer att bli gamla, skaffa barn, bli sjuka eller bli av med jobbet har Högeralliansen infört en straffskatt för detta. Syftet är antagligen att människor ska välja att förbli unga, inte skaffa barn, hålla sig friska och att behålla jobben.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s