Folkresning i Danmark

Det finns snart risk för revolution i Danmark. Redan tidigare har man infört inskränkningar i rökandet. Man kan numera faktiskt vistas i Danmark en hel dag utan att stinka tobaksrök som en inrökt sill när man kommer hem. Men nu är nog måttet rågat. Något som heter Forebyggelseskommissionen föreslår bland annat en 18-årsgräns för inköp av alkohol. 16-åriga småglin ska alltså inte fritt få ta sina dagliga öl! Skandal! Fakta är att dubbelt så många danska 15-åringar dricker alkohol minst en gång i veckan jämfört med svenska eller norska ungdomar. 5-10% av de danska 13-åringarna är fulla minst en gång i veckan. En tredjedel av de danska 15-åringarna är fulla minst en gång i veckan. En Tuborg hver gang är inte bara reklam – tyvärr.

Ett reportage i BBC avslöjar att Kosovos president Hashim Thaci, under sin tid ledare för Kosovos befrielsearmé UCK, hade medansvar för bortförande, tortyr och mord på civila. Det var både serber, romer och albaner som misstänktes för samröre med Serbien som drabbades. Omkring 2000 personer försvann under åren och inget vet vad som hänt dom. I dag bor mer än 20.000 romer från Kosovo som flyktingar i Serbien. Om inte UCK hade varit ”på rätt sidan” enligt USA:s sätt att se på saken hade man varit terroriststämplade.

Vem bestämmer i Sverige? Sverige eller EU?

Jag såg förresten en ytterligare förklaring till gårdagens EU-skandal. Dvs den frivilliga pensionsförsäkring som vissa EU-parlamentariker kunnat teckna med ytterst förmånliga villkor (för EU-parlamentarikern alltså, inte för Europas skattebetalare). Det visar sig att de stora förluster som Pensionsförsäkringen gjort beror till stor del på att man satsat pengar i amerikanen Bernard Madoffs pyramidspelsliknande investeringsfond (som ju följdriktigt kraschade). Och nu har alltså den Konservativa majoriteten i Bryssel beslutat att de Europeiska skattebetalarna ska gå in och täcka förlusten. Jag utgår ifrån att Pensionsförsäkringen hade betalt tillbaka pengar till skattebetalarna om investeringarna visat stora överskott? Nä, det tror jag inte. Det är det sedvanliga. Går det åt skogen får skattebetalarna rädda verksamheten. Går det bra ska medborgarna hålla sina fingrar borta!

Jag hörde helt nyligen en uppfriskande diskussion på radion mellan Förskingringsminister Mats Odell (kd) och Folkpartikeln Carl B. Hamilton. Den gode Calle var våldsamt upprörd över Odells och Mauderatens utspel mot bonusar. Hr Hamilton verkade nästan vilja jämföra Mats Odell och Maud Olofsson med kommunister i synnerhet och socialister i allmänhet. Egentligen är ju Mauderatens (c) utspel främst humoristiskt. I dag ställer den gode Olofsson (och Odell alltså) krav på de statliga företagen och AP-fonderna att helt avskaffa bonusarna. Och att även arbeta för avskaffande av dessa i det privata näringsliv där man har ägarinflytande. Och detta är alltså en helomvändning som skapat stormstyrkor inom Högeralliansen. Det är inte så många veckor sedan som Maud försvarade bonusarna med ”den som sköter sig ska ha mer betalt”. Och det var förra året som Maud tog ansvar för ett beslut som släppte lös bonusar inom statlig verksamhet, regler som hade begränsats av den förra sosseregeringen. Vem vet vad Maud gör för helomvändning nästa månad? Kvinnan verkar har som mål att byta fot i alla frågor.

Ett av de områden där Mauderaten ju gjort en komplett helomvändning är kärnkraften. Det framkommer nu att OKG som driver kärnkraftverket i Oskarshamn planerar att byta ut den äldsta reaktorn mot en ny. En ny som har 4 gånger så stor effekt. Dvs i ett slag en ökning av den svenska kärnkraften som är större än hela nedläggningen av Barsebäck. Turnaround Maud!

Apropå gårdagens kommentar om Rasismkonferensen i Genève så ser jag att Danskt Folkepartis Pia Kjærsgaard tycker att Danmark borde bojkottat konferensen som några av Israels närmaste supportrar gjort. När det gäller rasism tycker jag den gode Pia ska knipa igen öppningen!

Och så lite positiva nyheter för en republikan som jag. Förtroendet för det svenska Kungahuset är det lägsta sedan 1995 enligt en undersökning som Göteborgs Universitet gjort. Bara 38% av svenskarna har ett stort eller ganska stort förtroende för de blåblodiga. Och det är alltså den lägsta siffran sedan 1995.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s