Glufs glufs (m) fortsätter sin kannibalism

DN presenterar i dag en ny politisk opinionsundersökning. Den stora rubriken är att Moderaterna med stödpartier är större (47,2 mot 47,1) än de Röd/Gröna partierna. Men tittar man på siffrorna hade det trots detta blivit regeringsbyte eftersom Kristdemokraterna även i denna undersökning åker ur Riksdagen. Av Moderaternas ökning kommer mer än hälften från de tre små stödpartierna på högerkanten. Folkpartiet och Kristdemokraterna fortsätter att tappa sympatisörer medan Centern står stilla. På den vänstra planhalvan fortsätter Socialdemokraterna att tappa, men nästan hälften går till de allierade som båda ökar. Vänsterpartiet är i dag Sveriges tredje största parti medan Miljöpartiet kommer på fjärde plats. Moderaternas snart pyttesmå tre stödpartier ligger alla efter och är i undersökning efter undersökning på väg mot ättestupan.

Kan det lilla interna bråk om bonusbestämmelserna som just nu pågår vara en början på ett litet inbördeskrig där de tre små stödpartierna inser att dom måste profilera sig från Moderaterna om dom ska överleva?

Från slipsnissarna lilla värld rapporteras att även SEB är så illa ute att dom vill ansuta sig till Förskingringsminister Mats Odells (kd) bankakut. Volvo redovisar en brakförlust. För att mildra aktieägarnas reaktion på detta varslade man några dagar innan som en markering ytterligare drygt 1000 jobbare. Och dessutom tröstar man aktieägarna med några miljarder i aktieutdelning. Och företagsledningen ska smörjas med att köpa in två nya lyxflygplan tillsammans med Ericsson så att de fina slipsnissarna inte behöver trängas med smutsig pöbel när dom ska förflytta sig runt om i världen till kunder som uppenbarligen inte finns just nu.

Fast jag hörde att det hade börjat vända sig i USA när det gällde stora anläggningsmaskiner. Det är väl Barack Obamas kraftiga satsning på investeringar i infrastrukturen som ger resultat. Synd att Sverige (och övriga EU) föredrar att snåla.

Visst är det skönt med ledande politiker som arbetar aktivt för att öka kvinnorepresentationen i de politiska församlingarna. I Italien har Silvio Berlusconi nominerat fyra nya fräscha kvinnliga ansikten till EU-Parlamentet. Barbara Matera (28 år) och TV-hallåa och känd från miss Italia. Angela Sozio (36 år) känd från italienska Big Brother. Eleonora Gaggioli (31 år) känd från italiensk TV-drama och Camilla Ferranti (30 år) känd från såpopera om plastikkirurgi. Politisk erfarenhet = 0. Alla fyra placeras så högt på listan att dom blir invalda till EU-Parlamentet. En eloge till Italien, Här kommer Sverige med Marit Paulsson! Silvio Berlusconi är en pajas och en skam för hela EU.

I Latinamerika har oppositionsledaren Manuel Rosales efterlysts av Interpol för korruptionsanklagelser. Rosales har flytt till Peru och har där begärt politisk asyl. Enligt Hugo Chavez försöker Rosales smita undan ansvar för sin korruption, medan Rosales skyller allt på politisk förföljelse. Kanske skulle Rosales trots allt kanske överväga att inställa sig vid domstolen och försvara sig istället för att smita. Det inger inte förtroende.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s