Infrastrukturministern (c) som gör fiasko

EuropaPosten (som ges ut av EU-Kommissionen i Sverige) berättar på förstasidan i senaste numret att ”Höghastighetstågen står stilla i Sverige”. Och inne i tidningen berättar man att ”Snabb utbyggnad av höghastighetståg – men inte i Sverige”. Artikeln handlar om att ute i Europa satsar man stort på att bygga nya snabbtågsjärnvägar. Men i Sverige har Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) begravt frågan i ännu en utredning. Åsa är mer intresserad av att bygga nya motorvägar kring Stockholm och att fortsätta subventionera flyget. Det en gång i tiden ”gröna” Centerpartiet har utvecklats till en katastrof för miljöarbetet under ledning av Mauderaten. Lyckligtvis är partiet också på väg mot en egen katastrof.

Enligt en utredning gjord av den parlamentariska Klimatberedningen behöver kapaciteten för järnvägarnas gods- och persontransporter öka med 50% för att klara Klimatberedningens mål. Detta skulle kräva investeringar på 90 miljarder för Banverket. Men ovan nämnda Infrastrukturminister från Centerpartiet har bara anslagit en bråkdel av pengarna. Hon är som sagt mer intresserad av att bygga motorvägar kring Stockholm och att behålla skattesubventionerna till flygtrafiken.

I en artikel i Helsingborgs Dagblad i dag konstateras att ”Snabbtåg ett måste för bro”. Och bron man då talar om är den danska bron över Fehmarn Bält, som med snabbtåg skulle förbinda Stockholm med Hamburg. Men då måste det finnas snabbtåg i Sverige för att bron ska bli samhällsekonomiskt motiverad. Men Åsa…

Det är val på Island i dag. Ett val som förväntas bli ett katastrof för Sjalfstädisflokkurin (Självständighetspartiet) som styrt under många år ända fram till kraschen. Istället räknar man med stora framgångar för Samfylkingin (Socialdemokraterna) och Vinstri grän (Gröna Vänstern) som fick ta över när kraschen kom och som nu förväntas få en klar majoritet i Alltinget. Även de andra partierna på högra planhalvan som Frjalslyndi flokkurinn (Liberalerna) väntas göra ett katastrofval sedan den nyliberala spekulationsekonomin totalkraschat hos våra nordiska bröder.

Enligt Symantec skickades det under 2008 ut 350 miljarder Spam-mejl. Enligt McAfee var det 62 biljoner Spam-mejl! Enligt McAfees beräkningar innebar detta en elförbrukning på 33 terawattimmar i hela världen. Det är hälften av vad den svenska kärnkraften producerar. Utsläppen motsvarar vad drygt 3 miljoner personbilar släpper ut på ett år. Energiåtgången motsvarar vad 2,4 miljoner amerikanska hem förbrukar på ett år. Hälften av energin går åt när vi tittar på spam-mejlen. En fjärdedel går åt för att leta efter riktiga mejl bland skiten. Och en åttondel går åt för att driva olika spamfilter. Å andra sidan sparar dessa filter in 135 terawattimmar på ett år. Å tredje sidan blir rummet lite uppvärmt medan man sitter och svär över skiten! Jag tror att jag slänger cirka 100 spam om dagen för tillfället. Och då har ju ändå automatiska filter hos min leverantör rensat bort det mesta. Att dom gitter! Vem f-n går på att köpa stimulerande Viagrapiller, billiga äkta Rolexkopior eller att få komma i kontakt med villiga töser? Hade vi alla slutat gå på skiten hade verksamheten krympt.

Slutligen noterar jag att värmen som nästan påminner om högsommar fortsätter. Jag har köpt gödning till gräsmattan (som faktiskt består av främst gräs även om mossa, maskrosor och annat ogräs samt kala fläckar är rikligt förekommande). Men det kan ju inte strös ut förrän det regnar. Vilket alltså innebär att jag inte skulle protestera mot lite regn nu. Annars var det en skön lång promenad Kimmy och jag (och kameran) gjorde under förmiddagen i värmen. Men Kimmy verkade tycka att det blev lite långt och varmt eftersom han mot slutet satte sig i vägrenen och pausade några gånger. Men han hade själv fått styra vart vi skulle gå så han hade sig själv att skylla. Å andra sidan tror jag att han lika mycket som han villa pausa faktiskt bara satte sig för att njuta av värmen och att få sitta i lugn och filosofera – eller vad som nu pågår i hans huvud. Han är ju autistisk och har inget talspråk. Så det skulle var spännande att veta hur tankarna som går runt i huvudet ser ut. Han måste ju tänka i bilder på något sätt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s