Valda representanter för girighetens centrum

Så här när debatten om en viss facklig dignitärs girighet lagt sig kan det vara spännande att diskutera en del andra giriga dignitärer. Men här handlar det om en annan grupp varför det inte kommer att bli något drev. Dels är topparna i girighetsligan inte från den gamla arbetarrörelsen utan representerar det nya arbetarpartiet – Moderaterna. Dels är dom inte kvinnliga, dom är gubbar. Politikerbloggen har sammanställt en lista över de 10 högst betalda kommunpolitikerna i Sverige. Listan innehåller tio moderata gubbar. Åtta från Stockholm med omgivande moderatstyrda kommuner och två från två moderatstyrda kommuner kring Malmö. Det finns alltså inte någon på listan från något annat parti. Och det finns inte någon kvinna på listan. Som tidigare år så toppas listan av Vellinges moderata kommunstyrelseordförande. Innan var det Kaiser Göran Holm, men han har ersatts av Lars-Ingvar Ljungman. Sedan är det Sten i Stockholm, Erik i Nacka, Lars-Erik i Solna, Paul i Lidingö, Gunnar i Danderyd, Peter i Ekerö, Torbjörn i Sollentuna, Gilbert i Haninge och Thomas i Lomma. Idel moderata gubbar i topp på girighetslistan. Sossestyrda Göteborg och Malmö finns inte med på listan. Är det NÅGON som tror att den här listan kommer att skapa någon debatt om överbetalda politiker i vår borgarstyrda massmedia?

Bokskogen i Tionmgvallaravinen

Vädret fortsätter att vara varmt och soligt. I dag har det visserligen tittat fram lite moln, men trots det har det varit varmare. Och vad jag förstått så ska det bli ännu varmare. Eftermiddagens lilla promenad med Kimmy, Angeli och kameror gjordes i T-shirt. Och det var premiär för min del.

En konsekvens av värmen är att de första potatisarna har plockats på Bjärehalvön. ”Kungen får några kilon” är tidningsrubriken. Och fortsätter inne i artikeln med ”Hovet betalar aldrig, de lever gratis”. Inte illa att få allt gratis serverat på silverfat? Fast ganska intelligent, för jag hade inte betalat alla de hundralappar som de första primörerna betingar. Men nog kunde Bernadottarna betala för sig!

Jag ser att dom är oeniga inom den rödgröna oppositionen. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill båda behålla värnplikten, i motsats till Högeralliansen som vill införa en ren yrkesarmé. Men Miljöpartiet är inte med på noterna. S och V vill nämligen införa en värnplikt för alla på tre månader. Och då inte bara för de som har snopp, utan även för de som utrustats med snippa. Och DÅ är Miljöpartisterna inte med längre. Dom vill att det hela ska vara frivilligt, i då allra högsta grad för kvinnor. Men visst skulle samhället vinna mycket på om ALLA under några månader fick lära livräddning, brandbekämpning och allt som är viktigt att kunna för att värna vårt samhälle. För det är väl inte tänkt att det bara ska handla om att kunna skjuta med kpist och köra stridsvagn – eller?

Och det kommande EU-valet kan bli roligt. Ett av de mer udda inslagen i valkampanjen är partiet Libertas, ett privatfinansierat initiativ från den irländska miljonären Declan Ganley. Jag ser att högst upp på deras lista i Sverige står Stefan Kihlberg, f.d. Junilistan, f.d. Moderaterna, f.d. Kristdemokraterna, f.d. Ny Demokrati med risk för att jag missar något parti. Visst kan politiker få förändrade preferenser, men när man hoppat runt bland 4-5 partier så tror jag inte att jag har något förtroende.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s