Högeralliansen sätter nytt svenskt rekord

Den svenska ekonomin har satt nytt rekord under första kvartalet 2009. Aldrig någonsin har den svenska ekonomin rasat så kraftigt under ett kvartal sedan man började föra statistik. Jämfört med för ett år sedan är den svenska ekonomin 6,5% mindre. En historisk prestation av dom som vann valet på att minska utanförskapet. Jag såg en tidningsnotis om att kön på socialkontoret i Falun var så stor att de sökande inte fick plats utan fick uppmanas att återkomma senare. Som sagt, minska utanförskapet var det! Riktigt så illa är det inte på Medborgarkontoret i Åstorp. Men det börjar bli fullt i aktvagnarna. Pengarna som betalas ut i försörjningsstöd ligger skyhögt över budget. Och då har inte de cirka 80 Åstorpsbor som är på väg att tippa över ättestupan i det nya sjukförsäkringssystem som Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) infört hunnit tillkomma än. 

Men Saab verkar kunna räddas trots Maud ”Mauderaten” Olofssons (c/m?) insatser. Jag tycker det låter som om att det är det lilla Ängelholmsföretaget Koenigsegg som ligger bäst till. Dom tillverkar exklusiva sportbilar i miljonklassen i liten skala, men har tydligen skrapat ihop finansiärer. Men om Porsche äger Volkswagen så kan väl Koenigsegg äga Saab. En bil som går från 0 – 300 km/tim på under 14 sekunder är ju precis vad som behövs – eller? 

Vem bestämmer i SverigeOch så ser jag att Nicolas Sarkozy är storputt på Calle Stro… f’låt Bildt (m). Calle har tydligen i en intervju i franska tidningen Libération tyckt att visst ska Turkiet få bli medlem i EU. Och det tycker verkligen inte Frankrikes president Nicolas Sarkozy (och en massa andra på yttersta högerkanten). Han blev så sur på Calle att han sköt på det planerade officiella besöket i Sverige. Och tänk, jag håller med Calle! När Turkiet uppfyller de krav som finns för att få bli medlem i EU, så ska man ha samma möjlighet till detta som andra länder. Men man måste lösa Cypernfrågan. Man måste lösa situationen för kurderna på ett för kurderna acceptabelt sätt. Och det finns även andra demokratiska och ekonomiska hinder. Men de vanligaste argumenten mot medlemskapet är att Turkiet inte ligger i Europa. Och att man inte kan släppa in ett stort muslimskt land bland hermelin… f’låt katolikerna. När det gäller frågan om Europatillhörigheten så kan vi konstatera att en liten del av Turkiet faktiskt ligger i Europa. I motsats till Cypern som ju Grekland myglat in i EU som ligger helt i Asien. Och vid många tillfällen brukar till och med Israel placeras in i Europa (senast i t.ex. Eurovisionsschlagerfestivalen). När det gäller frågan om alla muslimerna så har det väl inte med saken att göra. Det kanske till och med kan bli nyttigt med lite uppblandning med den ofta mycket trångsynta katolska inskränkthet som genomsyrar EU vid många tillfällen. EU får gärna bli större, bara det lägger sig i mindre. 

Slutligen noterar jag att Dagens Industri rapporterat att IBM kartlagt den svenska finanssektorn. Och det visar sig att slipsnissarna i finansvärlden och på fondfirmorna prioriterat den egna bonusen istället för vad som var bäst för kunderna. Omkring hälften av personalen har i sitt arbete haft den egna bonusen hängande framför ögonen (istället för sina kunders bästa) när dom gjort sina finansiella beslut. Inte så konstigt att den kortsiktiga spekulationsekonomin sedan kraschade. Nu är jag en egentligen fredlig person, men annars hade jag tyckt att vi hängde upp alla dessa slipsnissar i sina egna slipsar i närmsta träd! Det är deras bonusfrossa som förorsakat de -6,5% som jag började dagens gnällande med.

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Högeralliansen sätter nytt svenskt rekord

  1. Transparent

    Raset beror nog mer på den internationella finanskrisen än högeralliansens politik. Innan finanskrisen så var dessutom fler svenskar i sysselsättning än på väldigt länge.

    • Sven Tycker

      Jo, finanskrisen (som beror på slipsnissarnas spekulationsekonomi) är huvudskälet till nedgången. Men Sverige för en internationellt sett mycket passiv politik för att få fart på ekonomin och förvärrar därmed krisen. Att många var sysselsatta tidigare beror också främst på den goda konjunkturen som då gällde. Men från Högeralliansen argumenteras det som att allt bra beror på dom och allt dåligt beror på någon annan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s