Högern är stolta när dom borde skämmas

Den svenska A-kassan har sedan Högern tog över styret i vårt ädla fosterland kraftigt försämrats. 2001 var den svenska A-kassan den sjätte bästa inom OECD-länderna. Sedan Det ”Nya Arbetarpartiet” Moderaterna fått makten i landet har A-kassan rasat ner till 20:e plats inom OECD. En genomsnittlig ensamstående arbetslös industriarbetare utan barn får i dag ut 53% av sin lön i A-kassa. Detta placerar Sverige på 20:e plats inom OECD. Efter länder som de övriga Skandinaviska länderna, USA, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien osv. Alla dessa länder har i dag en bättre A-kassa än Sverige. Efter oss hittar vi t.ex. Grekland, Polen, Sydkorea osv. Under perioden 2001-2007 är den svenska A-kassan den som blivit mest försämrad inom hela OECD. Många länder har däremot istället förbättrat reglerna. Men det finns faktiskt en tanke bakom vad Sven Otto Littorin, Anders Borg, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson osv har genomfört. Dom ser nämligen den som är arbetslös som en lat och arbetsovillig person som själv valt att bli arbetslös. Ser man bara till att det svider i skinnet så ser dom nog till att skaffa sig ett jobb resonerar man som. Tyvärr finns det ju i dag många fler arbetslösa än det finns lediga platser. Men den arbetslöse parasiten ska sättas åt. 

Det är exakt samma resonemang som styrt att man infört en straffbeskattning av de som valt att bli arbetslösa, av de som valt att bli sjuka, av de som valt att skaffa barn eller de som valt att bli gamla och gå i pension. Det är ju det som är tanken bakom att den som inte jobbar ska straffas med en högre skatt än den som jobbar. Och den här straffbeskattningen är Högeralliansen helt unika med i världen. 

Det här är inget som man från Högeralliansen skäms för, det här är något som man är stolta över och som man skryter med i sin partipropaganda. 

En av den svenska rikspolitikens större pajasar har nu också sålt sig till spritindustrin. Den centerpartistiske riksdagsledamoten (och representanten för den s.k. Stureplanscentern) har ställt upp på spritföretaget Smirnoffs jippo att designa en egen bar. För att sälja mer rysk vodka har man (mot antar jag en ordentlig betalning) engagerat ett antal innekändisar på krogarna i Stockholm till att designa sina egna exklusiva drömbarer. Och det låter sig tydligen en svensk riksdagsman sälja sig till. Nästa gång Fredrick Federley (c) i riksdagen röstar i frågor som handlar om svensk alkoholpolitik så vet vi alla på vems uppdrag han röstar som han gör. Skäms du inte? 

Jag ser att det i veckan sattes nytt rekord när det gäller SPAM-mejl. Under tisdagen räknade företaget Cisco IronPort fram att det skickades ut ungefär 250 miljarder mejl med skräppost. Jag vill uppmana ALLA att vägra svara eller utnyttja skiten. Dom slutar inte förrän folk inte handlar billiga Viagrapiller, äkta Rolexkopior eller tror att man vunnit en miljon på nå’t lotteri. 

Förresten såg jag att både AIK och Hammarby officiellt bett om ursäkt för bråket i samband med fotbollsderbyt häromdagen. Men att 08:or inte kan uppföra sig vet vi sedan tidigare. För övrigt noterar jag att det är de båda största städerna i landet, Stockholm och Göteborg som reserverat bottenplatserna i Allsvenskan. Av de 6 lagen i botten kommer 3 från Stockholm och 3 från Göteborg. Det går trots allt lite bättre för de 3 Skånelagen. 

Det blev biobesök i dag under sen eftermiddag, Natt på museet 2. Tyvärr ville Angeli helst gå på den till svenska dubbade versionen, något som jag har lite svårt för. Efter att under ett besök i Tyskland sett och hört John Wayne i en Västernrulle på TV utropa ”Hände hoch!” bestämde jag mig slutgiltigt för att textade filmer med orginaldialog är överlägset att dubba filmer. Jag är tacksam för att bo i ett land med ett litet språk som främst textar och bara dubbar när det riktar sig till barn. Hur som helst så gick filmen att titta på, men jag tycker nog att jag håller med de filmkritiker som tyckt att det mest handlar om att suga ut ännu mer av en karamell. Första filmen var något nytt, detta var bara en fortsättning med nya fräsiga animeringar. Jag ger filmen 2,5 vaxfigurer. Men jag tror nog att Angeli och Kevin satte ett högre betyg. 

Annars har det varit varmt i dag. Det är tur att det har fläktat en hel del. Det ska tydligen bli ännu varmare, och det hade jag gärna sluppit. Som jag nog sagt tidigare så är jag ingen värmeälskare. Jag noterade förresten att kollektivresandet verkligen fungerar. Det var ett 40-tal resenärer som steg av Pågatåget i Åstorp i dag en tidig lördagskväll när det nådde sin slutstation. När Pågatågen började att gå med Åstorp som slutstation kunde man nästan vara ensam kvar på tåget när det kom fram.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Högern är stolta när dom borde skämmas

  1. HumlAnz X

    ”Högern är stolta när dom borde skämmas”..jovisst- vad nytt?Det finns inte mer innanför pannbenet lixom..sorgligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s