Det är skillnad på folk

Aftonbladet har i dag en artikel om Rickard Falkvinge och hans Piratpartiet. Dels handlar artikeln om hur partiet växte fram, men också om Rickards något oortodoxa ordförandearbete. Bland annat berättas om hur han annonserat efter tjejer villiga att låta honom övernatta under hans valturné. Och tyvärr verkar övernattandet inte bara handla om att sova, utan Rickard arbetar uppenbarligen inte bara för fri fildelning utan även för fri fittdelning. Det är en beklagansvärd kvinnosyn han verkar ha. Citatet: – ”Jag skrev ju bara vad jag höll på med. Jag hade letat upp gamla flammor för att bo hos och ha sex med under resan. Jag har en sexualitet. Det är väl inget konstigt med det,” säger han. Kan ni tänka er rubrikerna i Bonniersfärens megafoner DN eller Expressen om en socialdemokratisk politiker hade använt samma metoder? Tala om mediadrev! 

Eller varför inte om någon ledande sosse hade sålt sig till ett spritföretag som jag berättade om centerpartisten Fredrick Federleys blunder om i går. Kan ni tänka er mediadrevet i Expressen mot en ledande sosse som gjort på samma sätt? Där hade det verkligen handlat om att sitta utanför bostaden dygnet runt och kräva kommentarer. Sedan hade det kvittat om det råkade vara en granne i samma ålder och av samma kön. Krav på en kommentar hade gällt. 

Årets första igelkott leker gömmeSlut på veckan och slut på månaden. Det blev en del trädgårdsarbete under dagen. Ingela planterade en del olika pumpor som hon förgrott i de små växthusen och själv rensade jag ogräs både här och där. Jag kan notera att det troligtvis kommer att bli en rejäl skörd av jordgubbar i år. Och smultronen sprider sig som ogräs. Både där dom gärna får växa, och på andra håll. Det verkar alltså som om det även blir gott om smultron att gå och njuta av. Årets första igelkott sågs ligga och gömma sig i skuggan vid huskanten bakom stockrosorna. Han fick lite kex att knapra på och det tog inte många minuter förrän man hörde ett smakligt knaprande. Och några minuter senare hade han även hittat den skål med vatten som sattes fram. Tyvärr hade jag ingen kamera på förmiddagen när han först dök upp. Men framåt eftermiddagen hade han bara flyttat sig en liten bit och gömde sig nu bakom rosenbusken vid husknuten istället. Han fick nya kex och nytt fräscht vatten. Tyvärr vände han nu den vackra sidan ut. Jag såg att han hade gödslat rabatten också… 

Karta över SkåneledenDet har varit riktigt varmt i dag. Och den promenad Kimmy och jag tog på eftermiddagen blev ganska svettig. Vi råkade på en endast engelsktalande kille som hade kommit helt fel. Han var på jakt efter Skåneleden men hade förirrat sig fel ordentligt. Jag hoppas att den något komplicerade beskrivning av vägen till Maglaremaa där han kunde anknyta till Skåneleden gick att förstå. Han var ute efter den vandringsled som kallas Ås till Åsleden och som börjar här i Åstorp. Ta tåget till Åstorp och börja vandra på Söderåsen – det rekommenderas. 

SCB har granskat vilka som utnyttjar skatteavdraget för hushållsnära tjänster (även kallat höginkomstnära tjänster). Och det visar precis som man kunde gissat att det är just det, alltså ett sätt för höginkomsttagare att få hushållsjobbet gjort billigare med hjälp av skattesubventioner. Jobb som dom inte tycker dom hinner med eller tycker dom är för fina för att göra kan med hjälp av andra skattebetalares subventioner fås gjorda billigt. Bland de som hade inkomster över en miljon är det 8 procent som utnyttjade avdraget. Bland de med inkomster under 300.000 var det 3 promille som utnyttjade avdraget. Medianinkomsten bland de som utnyttjade avdraget var 430.000 kronor. Medianinkomsten bland svenskarna i allmänhet var 240.000 kronor. Vi ser samma tendens om vi ser på i vilka kommuner man utnyttjat avdraget. I överklassens Danderyd var det 3%, i Lidingö 2% och i Täby och Lomma 1,5%. Detta medan det i fattiga kommuner handlade om några promille som kunde utnyttja tjänsten. Som sagt, Höginkomstnära tjänster. Skattesubvention för miljonärer. Siffrorna handlar om 2007, som är det första då statistiken finns klar. 

Vem bestämmer i SverigeFör övrigt är det bara en vecka kvar till EU-valet. Och för den som vill tycker jag det har funnits tillräcklig information att ta till sig för att man skall kunna bestämma sig för vad man skall rösta på. Sedan kan det vara svårt att bestämma sig, det säger jag inget om. Men det går inte att säga att det inte funnits någon information. Så, Gå och rösta! Och, Rösta på en kritisk röst. Inte på någon av alla dessa Ja-sägare som sväljer allt från Maktens korridorer bara för att det är bra för EU. Det ska vara bra för svenska folket också, inte bara för byråkraterna och lobbygruppernas uppdragsgivare. Som oftast är just de stora och starka företagen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s