EU-lekstugans terminsstart

Ut ur EUI dag börjar de 18 svenska EU-parlamentariker som vi valt att försöka göra skäl för sina 86.000 kronor i månaden. En del tycker att det är på tok för mycket, och skänker stora delar av pengarna till olika ändamål. Andra har en mer kristen förlåtande attityd till systemet. Så här kommenterar Krisdemokraternas EU-parlamentariker diskussionen: – ”Diskussionen om den höjda ersättningen är rent trams”. Sagt alltså av Alf Svensson (kd) från Gränna. Jag ser förresten att Moderaternas Anna Maria Corazza Bildt är synsk. Hon säger: – ”Det här är mitt livs dröm!” Det är inte illa av en medelålders italienska att ha som sitt livs dröm att få vara EU-Parlamentariker för Sverige! Dessutom bor hon väl fortfarande i Italien. Det hävdade ju familjen Bildt när det nyligen ifrågasattes varför familjens anställda barnflicka skulle beskattas i Italien (med lägre skatt) än i Sverige. Men den debatten dog ut lika snabbt som en trollsländas liv. På en teflonpolitiker som Calle Str… f’låt Bildt biter inget. 

Jag ser att Försvaret har problem med förseningar när det gäller leveransen av nya helikoptrar. Några har man tydligen fått ett mindre skadestånd för efter några års försening (dom är fortfarande inte levererade). En större beställning som skulle ha varit färdiglevererad nu kommer inte att börja levereras än på några år. Vad är det för företag man köper in från? Här kritiserar vi Försäkringskassan för några månaders försening, vi klagar på SJ för 30 minuters försening och vi klagar när vi får stå i kö i fem minuter. Här handlar det om leveransförseningar på närmare 10 år. Det är ju en ren skandal! 

Sedan ser jag att den sudanesiska journalisten Lubna Ahmed al-Hussein riskerar att dömas till 40 piskrapp för att äventyrat den allmänna moralen och burit oanständiga kläder. Hon satt på en restaurang och åt iklädd byxor! Alla former av religion ska hålla sig borta från den politiska makten. Det gäller såväl muslimer, som judar, kristna, hinduer eller vad dom nu kallar sig. 

Den skånska fananSkånska ord: Dagens skånska ord är Pattaglytt. Egentligen är det som ni kanske förstår två ord. Pattar är skånska för bröst (kvinnliga tuttar alltså). Och glytt är barn, främst pojkar skulle jag vilja påstå. Pattaglytt är helt enkelt ett spädbarn som fortfarande ammas. Värna dialekterna, främst de vackra – som skånskan!. 

I morgon fyller Gunilla Wolde 70 år. Vem är Gunilla Wolde kanske ni undrar? Har ni haft små barn? Känner ni till Totte-böckerna? Ja, just det. Det är Gunilla Wolde som skrivit dessa fantastiska barnböcker. Ett stort grattis Gunilla. Det är i år 40 år sedan den första underbara Totteboken kom ut. 

Förresten är det väl i morgon som Vickan också fyller år. Och i dag undrar jag om inte Calle Str.. f’låt Bildt fyller år i dag. Och jag är inte ogin. Det blir ett ha den äran till er också trots allt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s