Moderat valfläsk på ingång

Moderaterna tänker uppenbarligen satsa på att vinna nästa val med nytt valfläsk i form av skattesänkningar på 10 miljarder kronor. Beräknas det bli överskott i statsfinanserna? Nä, just det, det beräknas INTE bli överskott hos Borg. De 10 miljarder i skattesänkningar som det ska fläskas på med ska lånas upp. Hela svenska folket ska helt enkelt låna 10 miljarder för att dela ut till en del av svenska folket. Moderaternas skattesänkning (kallas jobbskatteavdrag) är nämligen bara ett nytt steg i det jag kallar straffbeskattning av gamla, sjuka, arbetslösa och föräldralediga. Valfläsk till de som har sitt det på det torra! 

Donald Boströms debattartikel i Aftonbladet fortsätter att engagera Israel och Sverige. Att Israels utrikesminister Avigdor Lieberman inte riktigt vet vad han pratar om kan förstå se när han tydligen hävdat att antisemitismen i Sverige är utbredd sedan länge. Visst finns det en ren antisemitism bland vissa högerextrema grupper (nassar och nynassar). Och det kan även i ren frustration finnas en sådan bland vissa muslimer. Men speciellt utbredd är den inte. Många europeiska länder har på senare år drabbats av mycket våldsamma attentat och liknande mot judar och judiska institutioner. Men Sverige har klarat sig bättre än de flesta andra länder. Däremot finns det en utbredd kritik mot Staten Israels agerande på ockuperad mark, men den utbredda kritiken har inget med antisemitism att göra. Och det är där Avigdor Lieberman, och många med honom, inte kan se skillnaden. Men det är naturligtvis lättare att avfärda kritiken om man kan skylla på antisemitism istället för att inse att kritiken handlar om något annat. Avigdor Lieberman har visst till och med dragit upp Sveriges roll i 2:a världskriget. Fast vad jag vet så var väl inte den svenska judeförföljelsen värre än på andra håll i Europa då, utan även då klarade vi oss bättre. 

Egentligen behöver man väl bara nämna ett namn, Folke Bernadotte, sedan tycker jag att Avigdor Lieberman ska hålla tyst. Folke Bernadotte blev väl först internationellt känd för de vita bussarna. Ett Röda Korset arrangemang under ledning av Folke Bernadotte som under kriget räddade livet på 10.000-tals judar från Tyskland. Folke Bernadotte blev efter kriget av FN utsedd till medlare i konflikten i Palestina. 17 september 1948 mördades han av judiska terrorister, den s.k. Sternligan. Mördare som sedan skyddades av den Israeliska staten. Håll tyst Avigdor Lieberman om svensk antisemitism! 

Skånes rödgula fanaSkånska ord: Dagens ord är inget roligt alls. Dyrt, plågsamt och otrevligt rent allmänt. Tannamagare. Men, ibland är det tur att han/hon finns trots allt. Tandläkare betyder det. 

Jag såg att Drottningen skaffat tillökning i garderoben. Det var behov av en ny handväska, så en ny sådan inköptes för ca 120.000 kronor. Själv har jag precis inköpt en påse plastkassar på Lidl för 19,99. Om man nu har 120.000 över i hushållsbudgeten så har man f-n i mig också råd att själva bekosta dotterns bröllop utan att begära extra pengar av skattebetalarna! Samtidigt såg jag på ”Den kungliga webben” att Madde dykt upp på rockkonsert i trasiga jeans. Nu är ”Den kungliga webben” inte Bernadottarnas officiella hemsida utan Svensk Gamtidning. Jag tror inte att Madde slitit på jeansen själv, utan dom var nog inköpte färdigslitna för en ”bra” slant. 

Jag såg förresten på knugligheternas officiella hemsida att familjen har ett intensivt program nästa vecka. På tisdag ska Vickan till Kiruna och på onsdag ska Madde till Linköping. Att dom orkar med så mycket jobb?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s