Israel igen…

Vi kan nu också fastslå att huvudskälet till den våldsamt överdrivna israeliska reaktionen på kulturartikeln i Aftonbladet om organstölder och organhandel egentligen handlar om något annat. Dels den israeliska reaktionen att skylla all kritik av den Israeliska statens politik på antisemitism istället för att ta åt sig kritiken. I det här fallet handlar det i synnerhet om att man från Israelisk sida vill slippa tala om den kraftiga kritik mot den Israeliska bosättningspolitiken från EU i samband med Benjamin Netanyahus besök i Europa. En i stort sett enig värld (FN, EU och USA) kräver ett omedelbart stopp av utbyggnaden och att bosättningarna avvecklas för att en fred ska kunna uppnås. Detta vill Israel inte diskutera, och då är det ju bra att ha ett annat ämne att diskutera med Calle Str… f’låt Bildt när man ska träffa EU:s nuvarande utrikesminister. Israels utrikesminister Avigdor Lieberman, som var den som började hetsen, är själv en av de omkring en halv miljon bosättare som i brott mot alla internationella lagar och t.ex. Genèvekonventionen bor i en bosättning på ockuperad palestinsk mark. 

För övrigt ser jag att kraven i Israel ökar på att Benjamin Netanyahu ska sparka Avigdor Lieberman, han är allt för extrem menar man. 

En av många tidningar som jag prenumererar på är det svenska nyhetsmagasinet Fokus. Denna kommer ut varje fredag och distribueras i allmänhet av Posten. Men, var tredje vecka är det pajasarna på City Mail som delar ut tidningen. Detta sker den vecka då City Mail delar ut post på fredagar. Dom delar ju bara ut var tredje dag. Och eftersom City Mail missade mig i fredags så fick jag vänta till onsdag innan jag fick tidningen. En vädjan: Snälla Fokus, distribuera alltid tidningen med ett seriöst företag – Posten. Ni kanske sparar några ören på pajasarna i City Mail, men jag blir ledsen och får fundera över min fortsatta prenumeration. Vem som distribuerar tidningen är en av de faktorer jag tar hänsyn till när det är dags att betala förlängningar av prenumerationer. 

Skånes flaggaSkånska ord: Dagens ord blir Klabbsock. En klabbsock är en person som inte klarar av att göra någonting ordentligt. Det bara misslyckas och blir fel. Maud Olofsson t.ex. är en riktig klabbsock! 

I går nämnde jag förresten – apropå Maud ”Mauderaten” Olofsson (c) – de miljoner som anslagits för att hjälpa bilindustrin och dess underleverantörer. Inte ett öre hade använts, och i den nya budgeten är tydligen pengarna också bortplockade. Ett 20-tal underleverantörer till den svenska bilindustrin har kursat eller rekonstruerats sedan krisen tog sin början. Men, det är bra med en minister som slutat tro på bilismen och (antar jag) hellre satsar på kollektivtrafiken. Då motsats till partikamraten, Infrastrukturminister Åsa ”vägkramaren” Torstensson (c). 

Såg ni Fredrik Lindströms program i går på SVT2 om just skånskan. Det var tredje delen i en repriserad serie om Svenska Dialektmysterier. Fredrik Lindström är en av de svenska genier vi har. Nästan allt han gör har varit underbart. Missa inte reprisen om skånskan, i SVT24 den 27/8, i SVT2 28/8 och i SVT2 30/8. Fredrik kommer bland annat fram till att gränsen mellan Kontinenten och Sverige går i ”skobygden” (med betoning på bygden, inte på sko) i Örkelljunga i Norra Skåne. Fredrik visar i programmet att vi här i Skåne (dvs gamla Östdanmark) bor på Kontinenten, inte i Norden.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s