Spel, dobbel och entreprenörskap

Det händer att jag läser avdelningar i tidningen som jag normalt inte läser. Mitt sportintresse brukar inskränka sig till att hoppa över Sportbilagan till Aftonbladet. Dagar med brist på sysselsättning brukar innebära att jag ögnar igenom den del som handlar om fotboll t.ex. och letar efter goda nyheter om att Stockholmslag fått på nöten. Den del av Sportbilagan som inte ens är sport utan spel och dobbel hoppar jag i princip alltid över. Travsport, Tips, Poker och Gud vet vad dom hittar på för att lura pengarna av lättlurade amatörer. Men i dag föll jag för rubriken Nu uppdagas en ny nätpokerskandal. I korthet har flera blivit lurade på sina pengar av bluffmakare. Ett favoritland att registrera spelbolag i är Malta (eller olika mer eller mindre suspekta öar i Västindien). Entreprenörerna väljer ju inte att registrera sig i hemlandet, då riskerar dom ju både att få skatta för pengarna dom tjänar och tvingas följa regler för verksamheten. Det framgår t.ex. att ett 10-tal sajter registrerade på Malta kursat på senare tid. Vill ni tvunget slösa bort era pengar på spel och dobbel så gör det någonstans där överskottet kommer till nytta inom t.ex. föreningslivet här hemma. Jag brukar säga till spelande vänner, att bra spela ni, enda säkra vinnaren är Staten – dvs jag! Men det stämmer ju inte om pengarna går till något suspekt skatteparadis. 

Andra intressanta entreprenörer hittar vi inom friskolebranschen. Och även där börjar konkurserna också komma efter ett tag. Doctrinagymnasiet i Uppsala gick nyligen i backen, och eleverna där ställdes plötsligt utan någon skola att gå till. Fast en som klarade sig ganska bra var tydligen ägarens yngste son (och rektorns lillebror…), han fick sina betyg på skolan förbättrade av brorsan efter att läraren satt sämre betyg. Han fick till och med bra betyg i kurser som inte förekom på skolan. Visst är det skönt med driftiga entreprenörer? 

Moderutterna har partistämma och Fredrik Reinfeldt försöker på alla sätt att låta som en sosse. Så till den milda grad att oron inom partiet börjar sprida sig. Med anledning av stämman presenterar Aftonbladet en väljarundersökning gjord i Stockholm. Högeralliansen har där ett fortsatt övertag i Fjollträsk, men försprånget krymper. Men den intressanta siffran är inte Moderaternas 33,2% mot Socialdemokraternas 20,1% utan det faktum att tredje största parti är Miljöpartiet med 11,4% och det faktum att Centerpartiet är minst av alla riksdagspartierna med 3,9%. Mindre än Kd och faktiskt mindre än Sverigedemokraterna också. Och detta trots de stora framgångarna för Stureplanscentern – i varje fall enligt Fredrik Federley? 

Skånes flaggaSkånska ord: Dagens ord att lära sig är Halleda! Ett ord som ska uttalas med betoning på båda a:na. Det är ett ”förvånat” utrop, typ Herre Jesus eller liknande. 

Enligt OLW är en lämplig storlek på en chipsportion per dag 25 gram. Hur många chipsätare nöjer sig med en dagsportion? När var ni senast 12 personer om att dela en 300 gramspåse? Chipsen göder inte bara köparen utan även säljaren… Dessutom smakar det uggla.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s