Denm moderata fasaden krackelerar

En moderat lögnAtt Fredrik Reinfeldts moderata fasad av ”Nya Moderaterna” och ”Moderata Arbetarpartiet” inte är något annat än en fasad kan man se om man tittar bakom masken. En påminnelse om detta fick jag när jag i morse läste vår lokala gratistidning City. Dom hade en artikel om att ungdomarna flyr facket. Och en som valt att ställa sig utanför facket berättar varför. Hon (Anna Gustafsson) tycker inte att Facket värnar hennes intressen utan andras. ”Sköt dig själv och skit i andra” kan man också uttrycka det som. Ett starkt Fack är en motpol till en allt för stark arbetsgivare som gör som han/hon vill. Jag har varit Facklig medlem sedan jag började jobba 22 år gammal. Och jag är medlem för att vi som grupp är starkare sammanlagt än om vi var och en skulle bara tänka på sig. Det ska alltså påpekas att Anna som uttalar sig också är aktiv moderutt. Det moderata flirtandet med arbetare och fack är bara en fasad till för att lura väljarna. 

Och skrytklubben Connoisseur har kommit fram till att dom är nöjda med Regeringen. 85% tror att Fredde och kompani kommer att bli omvalda. Dom som inte är nöjda tycker Moderaterna gått för långt åt vänster. Men nästan alla medlemmarna i Connoisseur är moderata sympatisörer. Antalet Vänsterpartister var 0 (Noll) enligt en undersökning. Club Connoisseur är föreningen för miljonärer, minst 1,2 miljoner i inkomst eller 5 miljoner i förmögenhet. Jag själv kommer inte längre än till startsidan… 

Och så har jag fått mina fördomar av amerikaner styrkta igen. Allecyn Edwards i Chicago har stämt stans Zoo på motsvarande en halv miljon kronor sedan en delfin stänkt vatten på henne. 

Den s.k. konststuderanden Anna Odell dömdes i dag till 50 dagsböter för våldsamt motstånd och oredligt förfarande. Där kom hon lindrigt undan. Men hon kommer att gå till historien för att ha skapat uttrycket att göra en Odellare. Det innebär att göra något så korkat att man inte vet om det är allvar eller på skämt. Något som kan bli en fara för den som verkligen är sjuk om personalen på Psyk tror att det är en ny konstinstallation. Och tänk om det hade varit så väl att den där andra Odellaren – Förskingringsminister Mats Odell (kd) – att det han hittat på inte varit på allvar utan bara en konstinstallation? 

Skånes gulröda fanaSkånska ord: Dagens skånska ord kanske ni undrar vad det är för speciellt med det – Igen. Men igen betyder inte bara ”än en gång” på skånska. Meningen ”Jag har inte ett öre igen” betyder att jag inte har ett öre kvar. Igen är alltså kvar. 

Joggingrapport: Som jag lovade (eller hotade…) i går så blev det en joggingrunda i går på kvällen. Och förhoppningsvis har jag nu nått så långt att jag har fått som rutin att ta mig två rundor i veckan. Naturligtvis är det lättare att få tid över till detta nu när jag går arbetsbefriad. Och det är nog också så att det kanske har lättat lite nu i och med att jag kutar runt två gånger i veckan. Och det kan kanske vara dags att springa en lite längre runda än den sexkilometersrunda som jag just nu tar. I varje fall gick det förvånansvärt lätt i går att springa. Det är ju inte så att jag inte blir trött. Flåsandet är tydligt, mjölksyran producerades och svetten lackade. Men, det gick ganska fort. Klockan stannade på 29,10 vilket bör vara en av de allra bästa (om inte bästa) tiderna detta året. Har man kommit upp i en ålder av 57 (om en vecka) så får man acceptera att det går allt trögare för varje år. Därför ska man inte göra så stora jämförelser med förra året. 

För övrigt regnar det just nu, så jag har passat på att sprida ut lite gräsfrön på en del av gräsmattan som gjorts om. Jag hoppas det fortsätter att regna ett bra tag i kväll.

4 kommentarer

Under Okategoriserade

4 svar till “Denm moderata fasaden krackelerar

 1. HUGGE2

  När gick Sossarna ifrån ett arbetar parti till ett bidrags (gnällspiks)parti?

 2. Sven Tycker

  Vilka är gnällspikarna? MUF & CUF när det gäller LAS? Miljonärerna när det gäller förmögenhetsskatterna? Villaägarna när det ska betalas fastighetsskatt? Direktörerna när det gäller arbetsgivaravgifter? Listan kan göras lång!Och vilka bidrag talar du om? Sjukpenning är en obligatorisk sjukFÖRSÄKRING. A-kassan är en arbetslöshetsFÖRSÄKRING. Pensionen har vi betalt in avgifter för medan vi jobbar. Eller du klagar på den som får ut ersättning på bilförsäkringen (det är mer fusk där än i sjukförsäkringen). Eller det är bidragen till bönderna du menar? Eller kanske bidragen till arbetsgivare för att anställa ungdomar?

 3. Granntanten

  A-kassan distrubieras via facket och de kan vara nog så jäkliga och i synnerhet när man påpekar att pengar från facket används i sossarnas valarbete utan att man frågar de som är fackanslutna. Jag skänker pengar till valarbete om jag vill och när jag vill inte för att jag är fackansluten och inte nödvändningsvis till sossarna.

  • Sven Tycker

   Man kan ha olika synpunkter på kopplingen mellan vissa Fackföreningar och Socialdemokratiska partiet (det som går under samlingsnamnet Arbetarrörelsen). Men de ekonomiska banden mellan själva facket och A-kassan är klippta. Dvs A-kassans pengar är en sak och resten av facket en annan sak.Och om vi ska ta diskussionen om vissa facks koppling till Sossarna så har den en mycket gammal historia. Det var helt enkelt Facket som startade Sossarna eftersom man såg att det inte räckte att driva frågor fackligt, dom måste drivas politiskt också. Så frågan är kanske inte om Facket ska göra sig fria från Sossarna, utan tvärtom. Ska Sossarna göra sig fria från Facket?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s