Minister till utanförskap!

Sparka ministernI går hade jag en teori om att man nog på Högerfronten har funderingar på att avpollettera Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m). Och jag blev ännu mer styrkt i den omfattningen när jag läste dagens ledare i HD / NST / LP. Det här är alltså ministerns egen hemmatidning. En tidning som är allmänt borgerlig politiskt. Låt oss ta två citat från dagens ledare: – ”Socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson förlorar sig i teknikaliteter och snor in sig i resonemangen. Hon verkar dåligt påläst eller utrustad med undermåliga underlag.” och – ”…eller som Cristina Husmark Pehrsson tala närmast i gåtor och med ett språk som snarare fjärmar än närmar.” Och inte ens de mest förhärdade moderatsupportrar verkar tycka att debatten i TV i går mellan Mona Sahlin och Cristina Husmark Pehrsson slutade annat än i klar S-seger. Låt ministern ta sin fallskärm och återvända hem i utanförskap!

Ut ur EUJag såg i bladet att Nettobutiken i Landskrona fått en röd sur gubbe av kommunen efter en inspektion. Man sålde nämligen ett bröd från Östras Bröd i Halmstad. Var det hälsovådligt att äta? Nää! Hade det i varje fall förfalskad innehållsförteckning? Nää! Innehöll det någon förbjuden tillsats? Nää! Men på förpackningen stod att det var bakat utan transfetter. Är transfetter något som ska finnas i bröd? Nää! Är transfetter nyttigt? Nää! Transfetter är onyttigt, men är något som ofta finns i våra massframställda matvaror. Det är alltså BRA att det är bakat utan transfetter. MEN, nu är det så att på EU:s förordning nummer 1924:2006 finns det inte upptaget som något man får berätta, och då får man INTE berätta det. Fast på WHO blir dom glada för att man tagit bort det. Fram för fler EU-förordningar som förenklar livet!

Israels flaggaOch den Israeliska högerregeringen har beslutat att anslå mer pengar till ”illegala” bosättningar på ockuperad palestinsk mark. Det handlar alltså om bosättningar som är illegala enligt resten av världen, men inte enligt Israel. Dom tycker det är en fullt rimlig politik att man först ockuperar mark i krig, och sedan flyttar man dit sin egen befolkning och tränger undan de som redan bor där. Det finns faktiskt svenska riksdagsledamöter som stödjer en sådan politik trots att det är emot alla internationella regler och överenskommelser.

Och Fredrik Reinfeldt är orolig över högerregeringens dåliga stöd bland de svenska väljarna. Och det har han kanske anledning till…

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s