Fler kallduschar för Fredrik Reinfeldt

I går kom nästa kalldusch för den samlade högerns kvarvarande supportrar. Det var dags för nästa opinionsundersökning om de politiska vindarna. Denna gången Synovates som publiceras i DN och SDS. Denna visar på exakt samma trend som de två andra i veckan. Den Rödgröna planhalvan leder med 49,4% mot Högerns samlade stöd på 48,2%. På den Rödgröna planhalvan har Socialdemokraterna (34,3%) tappat 0,7% medan både Miljöpartiet (9,8%) och Vänsterpartiet (5,3%) ökad med vardera lika mycket, 0,7%. På den Högra planhalvan är det Moderaterna (26,7%) som är den stora förloraren med 3,5% i tapp. Centern står stilla (4,9%) medan Kristdemokraterna (4,7%) ökat med 0,6%, Folkpartiet (6,7%) ökat med 0,5% och Sverigedemokraterna (5,3%) har ökat med 0,6%. Att Socialdemokraterna är störst med Moderaterna på andra plats är väl inget ovanligt. Men Miljöpartiet är nu överlägset störst av de mindre partierna, dubbelt så stora som både Centern och Kristdemokraterna som är minst, mindre än både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Centern är som sagt den stora förloraren sedan valet, och Maud ”Mauderaten” Olofssons insatser på senare tid har väl inte stärkt vårt nya högerpartis aktier inför valet.

Och inte blir det bättre av Saab-fiaskot.

I dagens Helsingborgs Dagblad tilldelar Ulf Nilsson årets stora hedersmedalj i guld med mellanblått band till all förskolepersonal i landet för Tapperhet i vardagsfält. Som Ulf Nilsson skriver, att om barn är lyckliga blir vuxna lyckliga, och om barn har en lycklig barndom är sannolikheten att vuxenlivet också blir lyckligt stor. Det vi satsar på barn i första hand men också ungdomar har vi sjufallt igen när dom vuxit upp. Sluta snåla på barnen. Och grattis Ingela till medaljen.

Jag har varit på bio i dag. Angeli och jag passade på att åka in och titta på den ordentligt uppskrivna Avatar. Tyvärr började det inte bra, tåget vi tänkt åka in med var inställt, så vi tvingades ta en buss istället. Något som både är obekvämare och tar mycket längre tid. Men, lyckligtvis hade vi marginal så vi lyckades hinna med att lösa ut våra beställda biljetter i tid ändå. Både Angeli och jag hade lyckats samla ihop till en gratisbiljett på våra biokort, så det blev ju ett ganska billigt nöje. Och det var ett klart nöje. Både Angeli och jag var eniga om att James Camerons film om Jake Sullys äventyr på planeten Pandora är ett mästerverk. De positiva recensioner jag läst har inte varit överdrivna. Trots att det tar ungefär 3 timmar från det reklamfilmerna börjar innan filmen tills eftertexterna är slut så börjar man inte vrida sig av otålighet. Det är en fantastisk saga om Jakes äventyr bland Na’vi-folket, en kamp för naturen och kärleken mot militären och kapitalismen. Med många klara antydningar till aktuella frågor, som t.ex. USA:s krig i Irak för kontroll över oljan. Jag ger Avatar 4,5 drakägg.

Samtidigt vill jag ge Helsingborgs Parkförvaltning en eloge. Stjärnfallet i Stadsparken vid Biblioteket var underbart vacker. Man har hängt upp en mängd ”istappar” med rörligt ljus i som ser precis ut som stjärnfall på avstånd. Underbart vackert.

Georgiens flaggaI Georgien har myndigheterna fortsatt sin kampanj för att sudda ut historien. Ett monument över de 300.000 georgier som dog i den sovjetiska Röda armén under 2:a världskriget sprängdes i dagarna i bitar. Förutom dumheterna med att sudda ut historiska monument som inte passar så sköttes det hela klantigt. En kvinna och hennes 8-åriga dotter dödades och ännu fler personer skadades när klåparna försökte sudda ut historien. Det finns runt om i världen mängder av monument över företeelser som vi inte längre hyser samma positiva tankar om som när monumenten restes. Det finns statyer resta över svenska krigarkungar som i dag har omvärderats. Men man kan inte sudda ut historien. Ibland får man stå ut med att se saker man inte tycker om, det är fortfarande en del av vår historia.

För övrigt anser jag att Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) ska ha sparken.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Fler kallduschar för Fredrik Reinfeldt

  1. bitte-54

    På tal om Reinfeldt, läste på text TV att skylten över ingången till lägret i Aushwichtz är stulen.Det skulle inte förvåna mig om det är nya arbetarpartiet moderaterna som har stulet skylten för att använda den till sin nästa valkampajn, som sagt ”arbete ger frihet”är det inte det de säger!!?? I över lag anser jag att i relation till vad den här regeringen ställer till med får de oförskämt lite massmedialkritik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s