I abstinensens tecken

Ett av de värsta resultaten av julhelgen är det faktum att Sveriges förenade kår av dagliga morgontidningar ljuger – dom är inte dagliga. I dag skulle det funnits en Helsingborgs Dagblad och en Sydsvenska Dagbladet att läsa på morgonen. Det finns inte en enda jäkla morgontidning! Och är man då läsoman som undertecknad så är abstinensbesvären svåra. Det märks främst på en något irrande blick, små ryckningar i händerna och ett mycket dåligt humör. Läsningen till frukostbordet fick bli några resterande artiklar i Efter Arbetet som kom i onsdags. Och i morgon är det ännu värre, då är det andra dagen i rad utan morgontidning. Usch!

Skatteverket har upptäckt att det tydligen förekommer en hel del skattefusk inom privatiserad före detta kommunal och landstingsdriven verksamhet. Det handlar om sådant som friskolor, privata behandlingshem och äldreomsorg. Vid Skatteverkets kontroller har man hittat en omfattande verksamhet med falska fakturor, svarta löner och andra avancerade skattefiffelåtgärder. Ibland med belopp upp mot 20 miljoner kronor. Skatteverket ska nu granska verksamheterna noggrannare. Tydligen är det inte så konstigt att man ibland kunnat lämna lägre anbud för att vinna upphandlingar. Det är inte alltid som bra affärer för Samhället är just det, bra affärer för medborgarna.

Varning för vildsvinAntalet hundar som får svåra skador efter attack av vildsvin ökar kraftigt. Huvudskälet är naturligtvis att antalet vildsvin ökat våldsamt och dessa börjar bli ett allvarligt problem. Ett ilsket vildsvin är inget som jag vill råka ut för. Men, det handlar nästan uteslutande om lösspringande hundar, och nästan uteslutande om jakthundar. Dvs jägarna släpper lös sina jakthundar för att dessa ska spåra upp vildsvin (eller annat vilt) och retar då upp vildsvinet så till den milda grad att vildsvinet går till attack. Och då är hunden utan chans. Det är synd om hunden, men jag känner inget medlidande med jägaren. Släpper man lös sin hund i vildsvinsmark så tar man en stor risk. Ett ilsket vildsvin är inget kul att råka ut för.

Anna AnkaJag noterar att vår skånska Anka haft flera polisbesök under helgen. Enligt Aftonbladet och Expressen ringde Paul Anka vid två tillfällen till polisen i samband med att han besökt ”sitt” hus för att besöka barnen. Egentligen borde man bojkotta Ankan, men det är svårt att låta bli att fascineras av denna uppblåste mediakalkon. Vi får hoppas att hon tjänat ihop tillräckligt med kulor så att det ska kännas meningsfullt för henne att förstöra äktenskap och rykte?

Slutligen noterar vi att det blev en vit jul(afton). Men här nere har det i dag duggat regn under större delen av dagen och det är inte mycket kvar av det vita på marken. Jag hoppas det inte kommer mer, snö alltså. Det skrämmande är att så många fått sätta livet till under köldvågen i Europa. Att olyckor händer får man acceptera. Men, det är inte acceptabelt att hemlösa människor fryser ihjäl i välfärdssamhällen. Det är en skam för medlemsländer i rika EU som låter sådant hända. Där har vi ett krav EU kan ställa på sina medlemmar, det SKA finnas möjligheter även för den som inte har en fast bostad att få äta och sova på ett anständigt sätt.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s