Stordrift = kolossalformat

SkåneDen 1:a januari 2010 slås de båda sjukhusen i Lund och Malmö ihop till en gemensam koloss. Ett beslut som har forcerats igenom av den borgerliga majoriteten i Region Skåne. Beslutsprocessen har gått så fort och varit så hemlig att handlingarna som var underlag för beslutet inte delades ut till regionfullmäktigeledamöterna förrän samma dag som beslutet skulle fattas. Flera överklagande har lämnats in, och flera chefsläkare på sjukhusen har slutat i protest mot beslutet. Arkitekt bakom sammanslagningen är regiondirektör Sören Olofsson, Intressant faktum är att samme Sören Olofsson var 2004 arkitekten bakom sammanslagningen av storsjukhusen i Solna och Huddinge till Karolinska universitetssjukhuset. En sammanslagning som de flesta i dag inser var ett misstag. Och som sagt Sören Olofsson blev inte kvar på det jobbet. Men han fick jobb i Skåne där han nu ska göra exakt samma tabbe. Inte ens borgerlighetens i Skånes husorgan Sydsvenskan verkar särskilt imponerade av den starka tron på stordrift. Rubriken på dagens huvudledare är ”Vårdslöst i Skåne”.

Stockholm - hahahaSvenska Dagbladet
har i dag en intressant artikel om användandet av svenska (och engelska) inom Stat och Kommun. Sedan den 1 juli gäller den svenska språklagen och som säger att det är svenska som ska användas i Sverige. Ett antal myndigheter osv har sedan dessa anmälts av bland annat Språkförsvaret. Det gäller bland annat Stockholms slogan om ”The Capital of Scandinavia”, som ju inte bara är ett okunnigt yttrande (det vet vi alla att det är København som är) utan också det korkade att använda engelska. Men Stockholmarna är inte ensamma. Detta är en sjuka som sprider sig.

I Kina har den brittiska medborgaren Akmal Shaikh avrättats för allvarligt narkotikabrott. Och hela världen är upprörd. Men att det kinesiska rättsväsendet avrättar kineser på löpande band för samma brott bryr vi oss inte om. Att mörda någon är ALLTID fel. INGEN har rätt att ta någon annans liv, inte rättsväsendet, inte militären och inte en mördare – för det är dom alla!

Och i Palestina ska den israeliska ockupationsmakten bygga ytterligare 700 bostäder för inflyttande judar. Och man skäms inte alls. Och vi andra fortsätter att upprätthålla goda förbindelser med ockupationsmakten. Sverige har t.ex. en gott militärt samarbete med ockupationsmakten Israel.

Jag ser att SVT sopade mattan med sina kommersiella konkurrenter under julhelgen. T.ex. hade Kalla Ankas jul 3.294.000 tittare på julafton. TV3:s storsatsning som konkurrent, Anna Ankas jul, hade ett snitt på 110.000 samtidigt, detta motsvara drygt 1% av svenskarna. Det vill säga inom felmarginalen. Vi kan också notera att de 21 översta programmen på tittartoppen alla kom från SVT, på 22:e plats kom TV4:s nyheter…

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s