Om att slänga miljarder åt miljösvin

SAS vill ha ännu mer pengar från aktieägarna (dvs vi skattebetalare) för att täcka sina förluster. Trots att flyget redan subventioneras genom att man slipper energi- och miljöskatter som andra verksamheter får betala så är flygresenärerna inte villiga att betala de priser som krävs för att flygandet ska gå ihop. Till detta kan vi lägga till att i stort sett alla flygplatser går med förlust. Det är väl bara Arlanda som går ihop. Resten måste få sina förluster täckta av skattebetalarna. Detta eftersom, som sagt, flygresenärerna inte är villiga att betala vad det kostar. För en gångs skull vill jag säga: Gör som Miljöpartiet säger, sälj SAS och använd pengarna till investeringar i det svenska järnvägsnätet. Men Maud ”Mauderaten” Olofsson har gjort en kovändning. I mitten av december gjorde hon klart att det inte skulle bli några mer pengar till SAS. Och samtidigt har hon poängterat att skattebetalarnas pengar inte ska riskeras i SAAB. Men helt plötsligt går hon nu med på att pumpa in ytterligare en miljard i SAS. Snälla Maud, inse att du är förbrukad.

Hon är, Näringsminister som hon är, trots detta inte särskilt populär bland landets företagare och direktörer. Enligt en undersökning som Dagens Industri gjort stödjer 2,6% av dessa Centern. Det är till och med mindre än Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Men det är bara skärvor kvar att dela på när Moderaterna fått sitt stöd. Det gäller att inte bita den hand som föder en.

Dagens skratt fick jag i morse när jag läste om mobiloperatören Tres bekymmer. Vi har väl alla tvingats genomlida deras korkade TV-reklam på temat ”jack – nej tack”. I måndags slogs deras mobilnät ut i delar av landet och bland annat drabbades deras interna nät. Personalen kunde inte nås, telefonväxeln fungerade inte. Allt var ju mobilt, och det var utslaget. Hade kanske inte varit så dumt med ett litet jack? Varför är förresten teleoperatörernas reklam så infantil. Tele2:s fårskallar är om möjligt ännu mer korkad. Vem vill ringa genom ett företag som har en fårskalle som symbol? För att inte tala om ComHem…

Försvarsminister Sten Tolgfors (m) talar klarspråk när det gäller Afghanistankriget. ”Vi är inte neutrala.” Svensk trupp ska ställa upp när FN kallar för fredsbevarande uppdrag. Men det skall ske under FN-befäl. Vi ska INTE kriga i främmande land under befäl en krigförande part. Även om just de svenska trupperna inte ska ses som angripare står man under befäl av en part som många anser vara just en angripare. I ett krig som inte går att vinna. Avsluta uppdraget!

Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender har skrivit en debattartikel i Dagens Nyheter med rubriken ”Svårt för handläggarna tolka riksdagens nya lag”. Med lite god fantasi kan man få det till att Adriana i väl inlindade ordalag tycker att Socialförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrssons (m) Ättestupalag med i sista sekunden införda korrigeringar är svår att tolka. Och att det kommer att ta tid innan överklagande och liknande har skapat en lämplig tolkning av lagen. Hon avslutar med: – ”Försäkringskassans ambition är att bli bättre på att förklara hur vi tolkar och tillämpar gällande lag. Om Försäkringskassans tolkning och beslut är rätt prövas slutligen av domstolar. Om det rätta också är det önskvärda är sedan en fråga för riksdagen.” Om vi ska vara snälla mot Adriana kan vi tolka det som att hon inte är helt förtjust.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s