Korkade jurister

Tingsrätten i Malmö tycker att en parkeringsvakt ska vara beredd på att bli utsatt för våld. En taxichaufför som blev upprörd tog ett grepp om parkeringsvaktens hals och skrek ”jag ska jaga dig” och ”du ska suga min kuk” innan han körde därifrån. Men Tingsrätten tycker inte att parkeringsvakten ska ha något skadestånd för detta. Är man parkeringsvakt får man vara beredd på sån’t motiverar dom det med. Att poliser eller väktare som har rätt att själva använda våld också ska vara beredd på liknande kan jag acceptera. Men inte en parkeringsvakt (eller andra serviceyrken). Det är en rättsskandal tycker Sven.

Lämna EUGrekland fick inget ekonomiskt stöd av sina Euro-kollegor för att lösa sina ekonomiska problem, bara moraliskt stöd. Antagligen beror detta på att även om Grekland just nu är värst illa ute, så står fler länder inom Euroområdet på tur. Italien, Spanien, Portugal, Irland eller varför inte Tyskland uppfyller inte heller de regler man kommit överens om. Jag hörde i dag att den ekonomiska utvecklingen inom Euroområdet under 2009 blivit sämre än förväntat. Den gemensamma valutan haltar. Bakgrunden till Greklands mycket svåra problem är bland annat fiffel med den ekonomiska statistiken från den tidigare högerregeringen under Kostas Karamanlis. Den konservativa Karamanlis vann valet 2004 men förlorade igen förra året. Och när socialisten (och Sverigevännen) Georgios Papandreou tog över visade det sig att statistiken var förfalskad. Bland annat var statens budgetunderskott mångdubbelt högre än den officiella statistiken visade.

Moderaterna i Stockholm har drabbats av en fuskskandal. Tydligen är det utbrett i partiet att man skaffar medlemmar genom att den som värvar medlemmen också betalar avgiften. Det är ju ett praktiskt sätt att få många medlemmar. Förhoppningsvis vet i varje fall den nya medlemmen om att han blivit medlem? Men nu har det blivit avslöjat genom att medlemsvärvaren misstänks ha gjort det för att få röster i provvalet till riksdagslistan. Mats Rudin lyckades i varje fall få en toppost. Men nu har han fått tacka Nej och hela nomineringsmötet i Stockholm fick ställas in. Det är tydligen attraktivt att bli riksdagsman!

Det gick tydligen både bra och dåligt för Marcus Birro i går. Jag halvtittade på På Spåret i går på kvällen och gladde mig stort över att i varje fall inte Filip och Fredrik vann. Jag får kväljningar när jag ser dessa båda uppblåsta jönsar. Det var alltså med stor tillfredsställelse som jag noterade att Marcus Birro och hans kvinnliga kompis vann. Däremot gick det tydligen sämre för Marcus (som förresten är läsare av Sven Tycker – i varje fall har han varit det…) i Let’s Dance. Men den typen av tramsprogram tittar jag inte på. Så jag bryr mig inte.

Och i kväll var det dags för nästa del i ”The Christer Björkman Chronicles” – Melodifestivalen alltså. Ännu fler utklädda wannabees som glömmer vikten av en bra melodi och bra text för alla maskeraddräkter, blinkande ljus, påkostad show och regnvatten(?!). Finns det verkligen folk som tar pajaserierna på allvar. Jag höll på Kalle Moraeus och Orsa Spelmän…

Vi lyckades här i Åstorp komma undan den snö som kommit i Skåne de senaste dagarna, men i morse var det nytt vitt på marken igen. Fördelen med det hela är väl att man slipper se alla spår efter pissande och skitande hundar som syns så tydligt i snön. Det är vid den här tiden på året som man verkligen ser hur många hundägare det finns som inte borde ha hund. Som inte har vett att plocka upp efter sina byrackor. Hundskitar på gångbanorna, hundskitar i pulkabacken, hundskitar i skidspåret och hundskitar överallt. Under ett par tidigare dagar har ”den andra änden av Skåne”, dvs Österlen fått en hel del snö. Och blåser det samtidigt så fyger snön mycket snabbt upp i ordentliga drivor. I går fastnade tydligen pågatåget till Ystad i en driva, ett extratåg som skickades ut för att evakuera passagerarna – fastnade också. Till slut fick tydligen bandvagnar rädda passagerare som blivit sittande i fem timmar. Jävla vinter, det räcker nu!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s