Misslyckad besparing?

Här i Åstorp ska tydligen Medborgarförvaltningen spara pengar. Ett av sparobjekten är Kf Länken. Föreningen disponerar ett hus som bland annat innehåller sex sovrum som erbjuder att boende för de som inte kan få ett eget hyreskontrakt. Boendet är nästan alltid fullt, och används av socialen som en boendelösning. De besparingar som föreslås hotar verksamheten, som sköts helt ideellt. Och skulle Länken försvinna så skulle det kosta kommunen mer än man sparar. Dels för det nykterhetsarbete som sker via Länken, men också rent praktiskt. Det kommer helt enkelt att bli mycket dyrare att ordna ett boende till de som i dag bor eller kan komma att bo på Länken.

Nästa väljarundersökning i raden, denna gången från Sifo, har fått högeralliansföreträdare att hoppa jämfota i lycka. Moderaterna ökar nämligen och Socialdemokraterna minskar och skillnaden mellan blocken krymper. Men faktum är att ett valresultat enligt denna undersökningen skulle ge en större Rödgrön majoritet i Riksdagen än nuvarande Högeralliansmajoritet. Detta eftersom Kristdemokraterna åker ur och Sverigedemokraterna misslyckas med att ta sig in. Vi får väl se vem som har mungiporna upp eller ner när nästa väljarundersökning kommer. Dom är lika talrika som snövädren i Skåne denna vinter. Och egentligen är det roligt att höra partisekreterare och politiska kommentatorer med stort allvar kommentera förändringar som ligger inom felmarginalen. Går det bra beror det på att man lyckats föra ut sin politik, går det dåligt så ska man inte ta undersökningarna på allvar…

Det är nu allt mer uppenbart att medlems- och röstfusket i Moderaterna som avslöjades i går är ännu mer utbrett. Dels handlar det om att det inte bara var Mats Rudin som var inblandad, utan fusket gjordes av en hel grupp. Och det avslöjas också att det fuskats på många andra håll i landet på samma sätt. Min misstanke är att det svärs en hel del på moderata partikanslier över makt- och pengahungriga kandidater.

Det skall dock påpekas att det i de flesta partier utbryter olika former av oenighet när listor ska fastställas. Oftast handlar det om personliga konflikter, om olika syn på politiken, eller olika syn på hur olika grupper ska bli representerade. Och i många fall är konflikterna egentligen positiva, dom tyder på att politikerna har en vilja.

Det står nu klart att man på Näringsdepartementet vetat om de garantier som Vattenfall lämnat till Tyskland långt tidigare än vad Maud ”Mauderaten” Olofsson själv uppger. Hon har väl lärt av Fredde att man inte behöver vara så noga med faktakontrollen.

Och på tal om Centerpartiet så ser jag att avhoppade centerpartister i grannkommunen Ängelholm startar eget, Engelholmspartiet ska man kalla sig. Och ambitionerna är stora. ”…demokratin hade begränsats genom alliansen och att Centern hade blivit ett stödparti till moderaterna…” säger initiativtagaren Stig Andersson. Så sant som det var sagt.

Slutligen noterar jag att Elisabet Höglunds ersättare i TV4:s Förkväll blir Carolina Gynning. Hahahahaha! DET säger allt. I morgon kommer TV4 att avslöja att programmet också ska byta namn, det nya namnet blir Bimbokväll – för oss utan hjärna!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s