Skattetransparenta strukturer rämnar

Det har blivit kö hos Skattemyndigheterna runt om i Tyskland. Skattesmitande mångmiljonärer med sina pengar undangömda i Schweiz står nu i kö för att hinna anmäla sitt innehav INNAN de tyska myndigheterna hinner stoppa den CD-skiva med uppgift om cirka 1500 konton hos främst Credit Suisse som man köpt. De pengar som skattemyndigheten och regeringen betalar för CD-skivan är väl använda pengar. Murarna kring de ”skattetransparenta strukturer”, som skattesmitarparadisen kallas med ett finare namn, börjar rämna. Och det ska vi ärliga skattebetalare känna glädje över.

Ibland får man läsa sanningen på mer oväntade ställen. Veckans Affärer har intervjuat Robert Bergqvist som är chefsekonom på SEB. Och han konstaterar, precis som jag, att Eurosamarbetet försämrar krisen för många länder. Just nu talas det om Grekland som beskrivs som värst illa ute. Deras kris har förvärrats av att dom inte kunnat föra en egen politik utan har tvingats föra en politik som passat Tyskland, men inte Grekland. Men det är många länder som i dag är i kris. Irland har t.ex. ett större budgetunderskott än vad Grekland har. Men även t.ex. Italien, Spanien och Portugal är illa ute. De flesta Euroländerna har budgetunderskott som är större än vad samarbetet egentligen godkänner. Sverige ska vara tacksamma för att vi hållit oss utanför. Vi har kunnat använda kronkursen flexibelt, vi har kunnat bestämma räntenivån själva osv. Säg NEJ till Euron!

Jag ser att Ryanair har kommit på kant med Skavsta flygplats. Dom har visst inte betalt för sig som dom ska fast att dom har pressat sig till extra rabatter på flygavgifterna för att flyga från Skavsta. En del försenade flygningar har fått landa på Bromma istället eftersom Skavsta stängt när man stänger för natten utan att invänta försenade Ryanairflyg. Och på tal om Bromma flygplats så ser jag att Luftfartsverket nu äntligen ålagts ljuddämpande åtgärder för de boende runt flygplatsen som störs allra mest av oväsendet. Det var lääänge sedan det utlovades att flygplatsen skulle stängas. Arlanda skulle ju egentligen ersätta Bromma. Det är inte kul att bo i närheten av en flygplats kan jag berätta. Min morfar bodde länge i Sundbyberg. Han tillbringade de sista åren på Lötsjögården i Sumpan. Och det är trots allt en liten bit från Bromma flygplats, men det räckte när man var på besök. Stäng Bromma!

Carolina GynningJag zappade runt bland kanalerna lite i går tidigt på kvällen. Efter ominstallation av kanalerna på digitalboxen så ville jag kolla upp de nya platserna. Och då lyckades jag hamna på TV4:s Förkväll precis när Carolina Gynning visade upp sina fula tatueringar. Inte som ett avskräckande exempel på hur det kan gå när man i fyllan och villan gör en tatuering, utan det var tydligen som en del i ett inslag om hur trevligt det var med tatueringar. Vad har denna dam för kvalifikationer för att leda TV-program? Två saker på framsidan (men en del av inplantaten har väl plockats bort). Hon är ju inte ens blond längre. – ”Det blir kanon med Carolina, hon kan formatet” säger Ebba Adielsson, exekutiv producent på TV4. Jomenvisst, Bimbokväll med flams och trams var det ja!

I dag är det Fettisdagen, dagen då det egentligen skulle vara premiär för fastlagsbullar (semlor ni vet). Men dom har ju funnits i handeln så länge nu att man tröttnat på dom. Så jag tycker att vi istället firar Internationella Pannkaksdagen i dag. Det är egentligen mycket smarrigare.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s