Snöyra och snömos hos vissa

Den ovanligt bistra vintern har ju som en del antagligen upptäckt satt sina spår på många håll. Järnvägstrafiken i Mellansverige har drabbats svårt. SJ skyller på Banverket, Banverket skyller på Politikerna, Socialdemokraterna skyller på Regeringen och Infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) skyller Sossarna. Intressant är att man skyller väldigt lite på vädret! Det mest humoristiska jag hörde var den moderata politiker jag hörde som i en debatt med gamla järnvägaren Lars Ohly (v) hävdade att det skulle bli mycket bättre när nu snart konkurrensen skulle släppas fri på spåren. Då ska Banverket fördela tågtiderna mellan en massa olika järnvägsbolag som ska konkurrera med varandra. När något som detta händer och man t.ex. glesar ut tågen så att t.ex. bara vartannat tåg går blir det en huggsexa om vilka som ska få köra. Och passagerarna kan inte bara ta nästa tåg istället för ett inställt tåg, för det är ett annat bolag. Tankarna är just så korkade som det låter. Erfarenheterna av dylika dumheter från andra länder förskräcker. Det hade funnits en mycket bättre beredskap att lösa problem med improvisationer om det inte var uppdelat på Banverket, SJ, Green Cargo och Gud vet hur många olika händer.

Försäkringskassans service har blivit sämreJag ser att Försäkringskassan har friats från att ha diskriminerat en synskadad genom att vägra jobbet som utredare just pga synskadan. Det helt nya datasystemet, ÄHS (ÄrendeHanteringsSystemet), går nämligen inte att anpassa till skärmläsarprogram eller andra åtgärder. Synskadad? – Glöm alltså jobba på Försäkringskassan. Det är för mycket jobb att anpassa jobbet till dig. Undrar om hon istället kan söka Förtidspension eftersom hon inte kan jobba pga handikapp? Nä, just det. Det får hon nog inte heller. Enligt Försäkringskassan skall hon vara konstant arbetslös. Och det är helt i linje med Försäkringskassans interna personalpolitik. I samband med den omorganisation som inleddes för några år sedan rensades mycket effektivt nästan alla med lönebidrag ut och övergick i arbetslöshet. Undercheferna gick också (på order uppifrån) runt bland den personal som hade olika krämpor eller handikapp för att övertala dessa att frivilligt lämna verksamheten. Det skulle bli jobbigt för dom, sade man. Sjuka och handikappade måste jobba – bara dom inte gör det på Försäkringskassan.

Visste du att om du köper en ny minibärbar PC med Windows 7 Starter Edition installerat så är denna onödigt slö. Micro$oft tillåter nämligen bara att de här små tiotummarna levereras med 1 GB arbetsminne trots att det egentligen borde varit 2 GB. Visst kan man i efterhand öka minnet, men eftersom de flesta bara har uttag för en minnesmodul så sitter du där med 1 GB som du inte har någon nytta av. Dessutom bryter du mot garantibestämmelserna om du öppnar en del maskiner för att öka minnet. Visst är den ”fria” konkurrensen spännande.

Jag såg förresten att Socialstyrelsen vill koncentrera avancerade hjärtoperationer till två platser i landet. Och valde då Lund och Göteborg. Men, då tog det fyr i helsike hos 08:orna på Karolinska Sjukhuset. Dom blev utan. Missgynnas Stockholm så skiter Stockholm i det! Karolinska Sjukhuset kommer att strunta i Socialstyrelsens beslut. För självklart är det så att allt måste finnas i huvudstaden, det är ju därför det heter Huvudstad?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s