Jätten Glufs Glufs på fortsatt slakttour

EU är på väg att fastställa ett mammadirektiv. Enligt detta ska mammor ha en 6 veckor lång ledighet i samband med förlossningen. Två veckor före och fyra veckor efter ska lagstiftas om i EU-länderna. De här propåerna innebär en försämring av den svenska föräldraförsäkringen eftersom man tar bort delar av den flexibilitet som vi har. Observera att det är mammaledighet, inte föräldraledighet. Jätten Glufs Glufs biter tag om ett nytt stycke.

Jag fick en ny påminnelse om nya dumheter som bolagiseringen och uppdelningen av SJ resulterade i. En gång i tiden fanns det Statens Järnvägar, SJ. Och dom skötte allt. Körde tågen, ägde husen, skötte stationerna, skötte spåren osv. Men, sedan skulle allt bolagiseras. SJ fick hand om persontrafiken. Green Cargo fick hand om godstrafiken. Banverket skulle sköta spåren. Jernhusen skulle sköta husen. SJ ska alltså betala hyra till Jernhusen för stationslokaler. Jernhusen ska gå med vinst och hyra ut till högstbjudande. Sedan ska SJ betala hyra till Banverket för att få köra på spåren. Och Banverket ska gå med vinst. Och sedan ska SJ ge överskott på sin verksamhet (och det gör man). Godstågen fick Green Cargo hand om. Lok, lokförare osv delades upp. Flexibiliteten försämrades däremot. Nu såg jag att Jernhusen tar så hög hyra (för att kunna ge ett överskott) att SJ och Green Cargo till stor del slutat att hyra lokstallar och vagnhallar för avisning av tågen på vintern osv. Istället får lok stå utomhus. det blir billigare – på kort sikt. Undrar för vem det är bra. Ja, det behövs ju fler Generaldirektörer, men för övrigt?

Afghanistans flaggaI Afghanistan har president Hamid Karzai meddelat att han själv kommer att utse de fem ledamöterna i den grupp som granskar valet. Det var den gruppen, klagomålskommissionen, som kritiserade Karzai för valfusk i samband med presidentvalet. För att inte riskera ny kritik i samband med kommande parlamentsval ska presidenten alltså själv utse ledamöterna. Det är alltså denna regim som svenska soldater står under NATO-befäl för att skydda. Kritiken från USA har varit – obefintlig.

Annars känns det i dag som om det förhoppningsvis är slut på en accelererande vinter. Min gissning är att det inte kommer fler verkliga köldknäppar nu, att det inte kommer några egentligare ytterligare snömängder mer. Nu är det bara våren som återstår, och den kommer vi att börja känna redan under helgen. Och blir det inte så, så låser jag in mig och drar för gardinerna tills det sker. OBS, jag talar då om oss intelligenta varelser som bosatt oss i Skåne längst ner i söder. Ni som är bosatta i Norrland (som börjar vid Smålandsgränsen) får skylla er själva om ni får vänta längre på våren. Våren – här kommer vi!

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Jätten Glufs Glufs på fortsatt slakttour

  1. erik

    Det handlar inte längre om vänster eller höger politik mer om vilka som vill gå i Eu:s ledband eller inte.Ut ur EU!

    • Sven Tycker

      Nu tror jag i och för sig inte att vänster eller höger i politiken har spelat ut sin roll. Det går en ganska markant skiljelinje i många frågor där. Men frågan om den svenska självständigheten drar också en skiljelinje. Det är egentligen underligt att politiker som i många andra frågor egentligen betecknar sig som ”nationalistiska” har så lättt att sälja ut den svenska självständigheten? EU som projekt är feltänk. Sverige behöver inte sälja ut sitt oberoende för att Tyskland och Frankrike inte ska gå i krig på nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s