Socialutförsäkringsministern ljuger igen

Resurs - Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i SamhälletI en chatt i Sydsvenskan försöker Socialutförsäkringsminister Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) försvara sin Ättestupapolitik i sjukförsäkringen. På en fråga säger ministern bland annat att hon träffat nätverket Resurs vid flera tillfällen och diskuterat ämnet. Vilket har retat upp företrädare för Resurs eftersom dom hävdar att hon vägrar träffa dom. I ett pressmeddelande med rubriken Nätverket Resurs rasar över Husmark Pehrssons påståenden berättar man att man vid flera tillfällen på senare tid försökt att få träffa ministern men vägrats. Man berättar om hur man vid ett tidigare möte 2008 fick dörren slängd i ansiktet eftersom man ville ha media med sig. Man berättar också om hur Socialförsäkringsutskottets ordförande moderaten Gunnar Axén vägrar besvara deras skriftliga frågor, trots löfte om detta. Resurs avslutar pressmeddelandet med: ”Nätverket kräver att regeringen slutar mörka den verklighet som faktiskt råder i landet och tar ansvar för att människor med kroniska sjukdomar inte brutalt slängs ut ur sjukförsäkringen. Vi vägrar acceptera en politik där sjuka och svaga tillåts komma i kläm. Nätverket Resurs har inget förtroende för Husmark Pehrsson och vi kräver därför hennes avgång.” Jag håller med om allt, utom kravet på avgång. Husmark Pehrsson är den Rödgröna oppositionens kanske bästa valarbetare och bör sitta kvar till valet.

Calle Str... f'låt BildtUtrikesminister Calle Str… f’låt Bildts arrogans sätter ständigt nya rekord. I går beslutade Sveriges Riksdag (det högsta beslutande organet i Sverige) att Sverige skulle betrakta de turkiska morden på armenier (och assyrier osv) under tiden för första världskriget som folkmord. Enligt armenska uppgifter mördades 1,5 – 2 miljoner människor. Enligt turkiska uppgifter var det ”bara” 400.000 som dog. Ett utskott i USA har tidigare kallat händelsen för folkmord och flera andra länder har också gjort detta på senare tid. Men i Turkiet är detta ett känsligt ämne. Och Calle Stropp som inte vill bli ovän med turkarna har i dag i intervjuer på radion gjort klart att han tänker mer eller mindre strunta i riksdagsbeslutet. Det är inte Sverige som fattat beslutet, det är ”bara” riksdagen säger Calle. Det är alltså bara att strunta i beslutet enligt Calle. Jag hörde Sveriges ambassadör i Ankara säga att han meddelat den turkiska regeringen att beslutet inte ändrar den svenska regeringens ståndpunkt. Uppenbarligen sagt på Calles uppdrag. Som sagt, vad Riksdagen beslutar har ingen betydelse för Sveriges utrikesminister. Skäms inte gubben för sin nonchalans?

Springtimeuppladdning 2010: Om det nu inte blev någon runda i går så fick det bli i dag istället. Strax innan lunch gav jag mig alltså ut i dimman. Precis som de båda tidigare rundorna så blev det även denna gång den runda på cirka 4 kilometer upp om Björnås via Skogslundsbacken och Odenbacken som jag sprungit tidigare i år. Det känns att det egentligen är dags för en förlängning nu, men jag avvaktar någon vecka till och ser om isen i spåren i skogen töat bort. Men, som sagt när jag är hemkommen känns det i benen att det hade varit möjligt med en längre runda. Tiden 22.55 är en ytterligare förbättring från de båda tidigare rundorna i år.

Den nybildade kolossen Skånes Universitetssjukhus (som är en sammanslagning av Universitetssjukhuset i Lund och Universitetssjukhuset MAS i Malmö) har redan efter några veckor upptäckt att man har problem med ekonomin. Man måste spara en halv miljard omedelbums. Och det kommer att bli tal om uppsägning av personal. Kanske skulle vi ta lite RUT, ROT och RIT pengar så att vi slipper göra folk som behövs i vården arbetslösa. Men, det är klart de arbetslösa sjuksköterskorna kan ju starta eget och för skattepengar putsa fönster åt miljonärerna i Vellinge och Lomma istället.

För övrigt måste jag väl ändå också tycka lite till om Lars Vilks publicitetshunger. Jag bli allt mer övertygad om att ”terrorplanerna” från Jihad Jane är ganska innehållslösa. Ganska många ”avslöjade” terrorister som väl uppslaget i media först utpekas som vältränade och fullfjädrade mördare visar sig när utredningen är klar främst vara förvirrade drömmare. En seriös terrorist skriver inte om sina terrorplaner öppet på Internet. Men, även förvirrade drömmare kan hitta på hemska saker, så man kan inte bara avfärda det. För övrigt ser jag att min ”favvopolitiker”, centerpartisten, nyliberalen och medlemmen i Margareth Thatchers fanclub, Fredrick Federley är missnöjd med det officiella regeringsstödet för Lars Vilks yttrandefrihet. Den gode Fredrick tycker inte att de uttalanden som gjorts varit tillräckligt klara ställningstaganden. Själv undrar jag om Israelvännen Federley varit lika stark förespråkare för yttrandefriheten och missnöjd med stödet om det istället handlat om en antisemitisk teckning från en publicitetshungrig antisemit. Jag har blivit starkt oroad över vilka islamofobiska tankar som rör sig i Lars Vilks huvud sedan jag hört honom kommentera varför har agerat som han gjort. För övrigt har jag svårt att ta en centerpartist som har Margareth Thatcher som sin största politiska idol på allvar.

Slutligen ser jag att kakor från Åstorp är attraktiva. Medlemmar i Black Cobra stal för någon dag sedan mazariner, dammsugare, äppelkronor och brownies från Godbiten här i Åstorp. Dammsugarna och äppelkronorna är jättegoda, men att stjäla dom…?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s