Girigheten visar sig

Girighetens ansikteSvenskt Näringslivs VD Urban Bäckström har gått ut i hårda ordalag med kritik mot facken för att dom har mage att kräva mer i löneökningar än det förslag från medlarna på 0,7% som man nu avvisat. Jag utgår ifrån att Urban och alla dom andra direktörerna inte heller räknar med mer än 0,7% i löneökningar. Men med tanke på hur dom roffat åt sig under de senaste åren så tvivlar jag. Hur Urban och alla de andra direktörerna i branschen har mage att gå ut offentligt och yttra sig om sin personals löneökningar förvånar mig. Under de senaste åren har direktörerna skott sig på ett sett som är skamligt. Och jag tvivlar som sagt starkt på att direktörerna har föregått med gott exempel och själva accepterat löneökningar på 0,7%. Jag tycker Urban Bäckström ska dra en möglig filt över sitt huvud tills han själv är villig till samma villkor som andra.

Det har hållits lokalval i Frankrike och Nicolas Sarkozys högerparti UMP förlorade stort till Socialisterna som vann med 53 – 40. Tyvärr gick extremhögern inom Nationella Fronten framåt och fick 12% precis som De Gröna som också fick 12%. Men jag misstänker att det är något lurt med detta, eller den franska matematikundervisningen. Dessa är de siffror jag sett och hört på alla håll. Men 53 + 40 + 12 + 12 får jag till 117%. Det tyder som sagt på dålig matte, misstag eller extremt valfusk!

Familjen Ohlsson 1969 utan er bloggareJag får inte glömma att gratulera pappa som i dag fyller 90 år. Ett stort GRATTIS och tack för allt. Bilden (som är tagen 1969) visar mina mamma Alice och pappa Eric tillsammans med min storasyster Inga och hennes första hund, Raj. Samt hennes gulmålade cykel! Inga har sedan dess hunnit med en hel del hundar. Till en början Settrar men nu är det Kelpie som gäller. Än en gång, grattis pappa. Tidstypisk dress på syrran. Observera de vida brallorna. Hur kunde man cykla i sådana?

Jag ser förresten att SCB kontrollerat vilka det är som utnyttjar RUT-avdraget för Höginkomstnära tjänster. 6 promille av låginkomsthushållen hade utnyttjat möjligheten. Bland annat hela 171 stycken ensamma mammor. 1 procent av medelinkomsttagare utnyttjade avdraget. Den övervägande delen av avdragen har gjorts av den fjärdedel av svenskarna som tjänar mest. I korthet, det är en förmånlig reform för traditionella moderata väljare. Så vi kan förstå varför man kämpar så tappert för att få behålla skattesubventionerna av städningen där hemma.

Och så ser jag att övertuppen Fredrik Reinfeldt nu också gått ut och beklagat att våra folkvalda gjort vad USA och de flesta andra EU-länder redan gjort, dvs accepterat att vad Tysklands allierade det Ottomanska riket gjorde under första världskriget mot armenier med flera var folkmord. Men för Fredrik var det viktigare att be vännen Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan om ursäkt än att följa vad våra folkvalda sagt. Att Fredrik själv för fyra år sedan också tyckte att det var ett folkmord har ingen betydelse. Att vara Moderat är att vara villig att byta åsikt lika ofta som er bloggare byter kalsipper.

Springtimeuppladdning 2010: Det blev en ny 4 km runda i dag, samma som tidigare. Om det var för att jag tagit ett antal cykelrundor precis innan vet jag inte. Men det var fruktansvärt tungt från början. Sluttiden 23.15 blev lite sämre än förra gången. Hela ökningen hade jag skapat redan efter en km och efter två var det mer än så. Men sedan gick det snabbare på hemvägen. Men jag skulle gärna velat springa lite längre nu upp i skogen på åsen. Men den tvåtimmars promenad med Kimmy som jag tog på eftermiddagen visade att det dröjer innan man kan springa på skogsvägarna. Där ligger fortfarande upp till 1 dm tilltrampad knagglig snöis på vägarna.

Slutligen ser jag att fotbollsallsvenskan nu är igång. Med stor glädje noterade jag att medan AIK på hemmaplan misslyckades med att vinna över nykomlingarna Mjällby så åkte andra stockholmslag på pumpen ordentligt. I Helsingborg gjorde den enda fotbollsspelare i allsvenskan som jag någonsin träffat, Mattias Lindström, vinnarmålet mot Brommapojkarna. Och i Göteborg gav Häcken Djurgården spö. Så till den milda grad tydligen att supportrarna på hemväg (i sann 08-anda) bråkade så på tåget att i Hallsberg fick polisen ingripa och plocka bort ett antal från tåget.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Girigheten visar sig

  1. Kao

    Du skriver om så många olika saker. Men gällande den politiska biten, ROT/RUT-avdragen (särskilt RUT, som därmed ger de rika sina pigor tillbaks på laglig grund (usch!) och vilka som skor sej på oss; där tycker vi väldigt lika;)Om cykling vet jag däremot inget och ligger helst i sängen.Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s