Politiskt rekord i dumhet

Justitieminister Beatrice Ask (m) tycker att sexbrottslingar bör skämmas offentligt. Och hon har därför föreslagit att grälla och färgglada brev skickas hem till misstänkta sexköpare (så att alla kan se vad dom misstänkts för). Observera att det är till misstänkta brottslingar det ska skickas. Varför inte inrätta en skampåle på torget på alla orter. Alla som misstänks för sexköp och skattebrott får sitta fastspända vid skampålen och skämmas offentligt tills dess att domen fallit. Skulle dom frias i domstolen annonseras detta under legala nyheter i Post och Inrikestidningar som en ”ursäkt”. Trots allt ”ingen rök utan eld”. Man kan också tänka sig att det säljs skattesubventionerade ägg (s.k. RÄGG) på torget för den som vill kasta dessa på de presumtiva brottslingarna. Dumma politiker hängs lämpligen ut genom fönstret på Riksdagshuset.

HögeralliansfrittHögeralliansens nya logotyp har lockat till många humoristiska inslag. Jag måste säga att jag tycker det är förvånande att man från den sidan som i övrigt är så professionella har skapat något så urbota dumt. Men, man fick ju publicitet, och det var kanske det man var ute efter. Den här versionen är en av de bättre. Den säger ju verkligen något.

Är ni förvirrade över olika bud på hur många jobb som skattesubventionerna av Höginkomstnära tjänster verkligen skapar. Branschorganisationen Almega hävdar 11.000 (och i den siffran instämmer Mauderaten Olofsson) medan jag skrev 2.800 i går. En LO-ekonom räknade fram knappt 1.000 nya jobb. De 11.000 jobb som lobbygruppen Almega för fram tar ingen hänsyn till heltid eller deltid (de flesta jobbar mindre än halvtid och permitteras på sommaren osv). Det har inte heller tagits hänsyn till att många jobbade i branschen redan innan. Det handlar helt enkelt om antalet personer på lönelistan inom branschens företag. De andra båda siffrorna har tittat på hur mycket pengar som det gjorts avdrag för, jämfört detta med timkostnaden och sedan räknat fram antalet heltidstjänster som då jobbar med avdragen. I den lägre siffran har man sedan tagit hänsyn till att en del faktiskt jobbade i branschen redan innan. Dessutom har man tagit hänsyn till att det även i den nya ”vita” branschen fifflas med skatten och avdragen. Siffror som upp till 20% har nämnts som ”fiffelsiffror”. Båda de sista siffrorna bygger på SCB:s beräkningar.

580 miljoner Euro (det är närmare 6 miljarder kronor), det är den summa som isländska bankdirektörer och bankkunder lurade isländska staten på i skatter i samband med att slipsnissarnas finansbubbla sprack på Island. Skatteverket på Island kräver därför en utökning av personalen med 20 personer för att kunna utreda fifflarnas bristande moral.

Slutligen har vi ett nytt exempel på amerikansk inskränkthet. I samband med ett utskottsförhör i USA:s kongress som handlade om att tillåta öppet homosexuella i den amerikanska militären hävdade den pensionerade generalen John Sheehan att anledningen till massakern i Srebenica 1995 var att det fanns alldeles för många homosexuella holländska soldater i den FN-styrka som skulle ha skött bevakningen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s